Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 16
İlköğretim İkinci Devre Dil Bilgisi Öğretimi Açısından Muzaffer İzgü’nün Ökkeş Hikâye Serisinin İncelenmesi
2012
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dil, üzerinde her ne zaman çalışılırsa farklı yönleri keşfedilen bir varlıktır. Dil bilgisi, dilin kurallarını kapsar. Dil bilgisi öğretimi, bireylerin dilin kurallarını bilip bu kuralları, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinde kullanmak suretiyle üstün bir anlayış ve söyleyiş özelliği/güzelliği kazanımıyla ilgilidir. Öğrenci düzeyine uygun metinlerle gerçekleştirilecek dil bilgisi öğretimi, öğrencilerin konuya ilgisini arttırabilir ve dil bilgisine karşı ön yargının önü kesilebilir. Çalışmada Muzaffer İzgü’nün Ökkeş hikâye serisinde bulunan Ökkeş Lunaparkta, Ökkeş Balık Avında, Ökkeş Dolmuşçu, Ökkeş Bahçıvan, Ökkeş Kapıcı, Ökkeş Maçta adlı hikâyeleri, ilköğretim 4. sınıf Türkçe dersi dil bilgisi öğretiminde hâl ekleri, eş anlamlı ve eş sesli kelimelerin öğretimi açısından incelenmiştir. Bu metinlerdeki cümle ve pasajlardan okullara yardımcı materyal, ders kitabı, çalışma kâğıtları ve dil bilgisi etkinlikleri hazırlayanlar yararlanabilirler. Anahtar Kelimeler: Dil bilgisi, Dil bilgisi öğretimi, Muzaffer İzgü’nün Ökkeş hikâye serisi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.618
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini