Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 86
 İndirme 27
Fuad Köprülü’nün Şeyh Gâlib’e Dair Yazıları Üzerine Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Mavi Atlas
Yazar:  
Özet:

Şeyh Gâlib (1757-1799), yaşadığı dönemden günümüze adından övgü ve hayranlıkla söz ettirmiş, klasik Türk şiirinin son büyük temsilcisidir. Geleneğin kendini tekrarlamaya yüz tuttuğu 18. yüzyılda Sebk-i Hindî akımına yönelerek şiire yeni bir tarz getiren Şeyh Gâlib, ölümünden sonra 19. ve 20. yüzyılda dönemin önde gelen edebiyatçılarının edebiyat tarihi çalışmaları ve edebî incelemeleriyle adeta yeniden keşfedilmiştir. Bu dönemde Şeyh Gâlib’i yeniden gündeme getiren isimlerden biri de Fuad Köprülü (1890-1966) olmuştur. Türk edebiyat tarihçisi, edebiyatçı, tarihçi ve sosyolog olarak Türkiye’de bu bilimlerin gelişmesinde büyük payı olan Fuad Köprülü, daha gençlik yıllarında kaleme aldığı Şeyh Gâlib’e dair yedi makalesinde devrinde o güne kadar ortaya konmamış özgün düşüncelere yer vermiştir. Köprülü bu makalelerde Türk edebiyatının bütünlüğü içerisinde tarihî, edebî, psikolojik ve sosyolojik boyutlarıyla Şeyh Gâlib’i ele almıştır. Bu makalede, Fuad Köprülü’nün Şeyh Gâlib üzerine kaleme aldığı makaleleri söz konusu edilecek, Şeyh Gâlib’in klasik Türk şiirindeki yerinin tespiti ve edebî kişiliğinin ortaya konmasında Fuad Köprülü’nün katkıları tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A review of the Books of the Fuad Bridge to Sheikh Gâlib
2019
Dergi:  
Mavi Atlas
Yazar:  
Özet:

Sheikh Gâlib (1757-1799), from his time to the present time, is the last great representative of the classical Turkish poetry, which has been referred to in his name with praise and admiration. In the 18th century, when the tradition is faced to repeat itself, Sheikh Gâlib, who brought a new style to the poetry by turning to the Sebk-i Indian stream, after his death in the 19th and 20th centuries was re-discovered by literary historical work and literary studies of the period's leading literary scientists. One of the names that re-established Sheikh Gâlib during this period was the Fuad Bridge (1890-1966). As a Turkish literary historian, literary scientist, historian and sociologist, Fuad Bridge, which has a large part of the development of these sciences in Turkey, has placed the original thoughts that have not been revealed until that day in his seven articles about Sheikh Gâlib, which he was more young in his years of age. The bridge; in these articles he addressed Sheikh Gâlib with his historical, literary, psychological and sociological dimensions within the integrity of Turkish literature. In this article, we will discuss the articles that the Fuad Bridge has written on Sheikh Gâlib, the place of Sheikh Gâlib in the classical Turkish poetry and the contribution of the Fuad Bridge to the discovery of his literary personality.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment On Fuad Koprulu’s Articles Concerning Sheikh Galib
2019
Dergi:  
Mavi Atlas
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mavi Atlas

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 364
Atıf : 1.127
Mavi Atlas