Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 141
 İndirme 32
 Sesli Dinleme 2
Bazı Kanunlar ile Mukayeseli Olarak İslâm Hukukunda Eş Nafakası
2019
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZ İslâm Hukukunda eş nafakası, evliliğin tabii bir gereği olarak sahih evlilik akdiyle birlikte kadın lehine erkeğin mükellef kılındığı mali bir haktır. Fıkıh bilginleri, evlilik süresinde ve evliliğin sona ermesi durumunda iddet süresince nafaka yükümlüsünün erkek olduğunda ittifak etmişlerdir. Osmanlı Nafaka Kanunu’nda, Hukūk-i Âile Kararnâmesi’nde ve Sûriye Ahvâl-i Şahsiyye Kanunu’nda da bu hüküm korunmuştur. Türk Medeni Kanunu’nda ise evlilik süresindeki geçimlikte kadın-erkek eşitliği esas alınmıştır. Dolayısıyla sadece erkeğin nafaka ile mükellef kılındığına dair herhangi bir düzenleme yapılmamış, aksine maddi imkânları nispetinde kadının da ev geçimliğine katkıda bulunmasına hükmedilmiştir. Bu kanunda eş nafakası, sadece evlilik bağının çözülmesi durumunda söz konusu edilmiştir. Bu makalenin gayesi, İslâm hukuku açısından eş nafakasının, Osmanlı Nafaka Kanunu, Hukūk-i Âile Kararnâmesi, Sûriye Ahvâl-i Şahsiyye Kanunu Ve Türk Medeni Kanunu ile mukayeseli olarak incelenmesidir

Anahtar Kelimeler:

Bazi Kanunlar Ile Mukayeseli Olarak İslâm Hukukunda Es Nafakasi
2019
Yazar:  
Özet:

In the Islamic Law, marriage is a financial right in which the man is committed to the benefit of the woman, along with the true marriage agreement as a reason of marriage. The knowledge of the fighters, during the marriage and when the marriage is terminated, during the term of the term of the term of the term of the term of the term of the term of the term of the term. The law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, the law of the Holy Spirit, and the law of the Holy Spirit. In the Turkish Civil Law, equality between men and women is based on survival during marriage. Therefore, there is no arrangement that only the man is made to be committed with the food, but that the woman is also determined to contribute to the household life in relation to the material possibilities. In this law, marriage is only concerned in case the marriage relationship is dissolved. The purpose of this article is to compare the law of the Islamic law, the law of the Ottoman Nafaka, the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law of the law.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 619
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini