Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 140
 İndirme 50
İbn Rüşd’ün Epistemolojisi
2018
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

İbn Rüşd (1126-1198) yılları arasında İslam dünyasında yaşamış olanson meşşeai filozofu olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Aristoteles’e yapmış olduğu şerhler ve yorumlar ile Aristoteles’inbüyük takipçisidir. İbn Rüşd birçok konuda Aristoteles’ten etkilendiği gibi bilgi konusunda da büyük bir etki söz konusudur. İbn Rüşd’ün bir şeyi bilmek o şeyin nedenini bilmektir şeklindeki tanımlama Aristoteles’ten etkilendiğininbüyük kanıtıdır. Çükü bu tanımla Aristocu bir tanımlamadır.  İbn Rüşd’e göre nedenselliği reddetmek hem bilgiyi hem de aklı reddetmektir. Bilgimizin ilk basamağını duyular oluşturmaktadır. Duyular sağlamış olduğu malzeme sonucu akıl bunları işler ve bilgiyi ortaya koyacaktır. Yani duyular birinci basamak iken akıl ikinci basamaktır. Bu düşünce kendisinden sonra gelmiş olan düşünürler üzerinde derin bir etki yaratmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 536
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini