Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 220
 İndirme 25
Azerbaycan’ın Dünya Ticaret Örgütü Üyeliğinin Değerlendirilmesi
2007
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı sonrasında içinde bulunulan durumdan kurtulmaya çalışan birçok ülke, tercihini serbest ticaret uygulamalarından yana kullanmıştır. Bu hususta yapılan çalışmalar ve geliştirilen uygulamalar zamanla artarak devam etmiştir. 1980 sonlarında evrensel boyutlara ulaşan bu gelişmeler, adeta tüm dünyayı tek pazar durumuna getirmeye yönelmiştir. 1947’de GATT çerçevesinde başlatılan gümrük tarifeleri ve kotaların kaldırılarak serbest ticaret uygulamalarının yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar, Dünya Ticaret Örgütü’nün kurulması ile daha geniş kapsamlara ulaşarak yaptırım gücü artırılmıştır. DTÖ, uluslararası ticareti maksimum seviyede liberalleştirerek, serbest ve şeffaf rekabet şartları altında dünya refah seviyesinin artırılmasını amaçlamaktadır. Bu çalışma, çağdaş dünyada kendi yeriniiyi şekilde almaya hazırlanan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 23 Haziran 1997 tarihinden beri DTÖ’ne üye olma çalışmalarını ve üyelik durumunu ele almaktadır. Gerek üye olma yolunda yapılan çalışmalar, gerekse bu çalışmaların sonucunda üyeliğin kesinleşmesi Azerbaycan açısından bazı kazanç ve kayıplara sebep olacaktır. Çalışmada, sözü edilen kazanç ve kayıplar belirlenerek yapılması gerekenler kısaca ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 692
Atıf : 5.698
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini