Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 90
 İndirme 45
Sanat ve Siyaset İlişkisinin Dönüşümü
2014
Dergi:  
Art-e Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

 The   changing   perception   proceeding   from   the   modernism/postmodernism   debate  has   brought   up   the   relationship   between   art   and   politics.   The   modernist   thesis  about  that  art  should  be  freed  from  politics,  firstly,  has  been  weakened  by  Frankfurt  School's  view  that  the  borderline  between  art  and  politics  had  been  undetermined  and  inspired  postmodern  interpretations.  As  a  requirement  of  neoliberal  politics  of  economy   in   1980's,   the   distinctive   role   of   the   states   on   cultural   field   has   been  significantly  transmitted  to  private  corporations.  So,  world  of  business  has  raised  its  lot  of  politic  power.  The  relation  on  art  and  politics  has  been  ambigously  elaborated  by  both  interactions  of  the  subjects  on  these  spheres  and  more  endogenous  issues  such   as   styles,   genres,   and   movements.   This   work   studies   these   changing  perceptions   in   the   context   of   art's   engagement   to   politics   and   features   some  exemplifications  from  world's  and  Turkey's  art  scenes.    

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Art-e Sanat Dergisi
Art-e Sanat Dergisi