Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 27
ÇAĞDAŞ BOZKIR SANATI ÇAĞDAŞ KIRGIZ RESİM SANATINDA ESKİ TÜRK SEMBOLLERİ / CONTEMPORARY STEPPE ART THE OLD SYBOLS IN CONTEMPORARY KYRGYZ PAINTING ART
2010
Dergi:  
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ccedil;ağdaş Kırgız resminin gelişimi Sovyetler Birliğirsquo;nin adıyla anılmaktadır. Başlangıccedil;ta Petersburg ve Moskovarsquo;dan gelen Rus ressamlarının etkisiyle eğitilen yerli sanatccedil;ılar, daha sonralar, bu şehirlerde yuuml;ksek resim eğitimi alarak uuml;lkelerine geri douml;nmuuml;şlerdir. 1930-40rsquo;lı yıllar Realist Kırgız resminin oluşum yılları olarak anılmaktadır. 1960rsquo;lı yıllar ise Kırgız resim sanatında youml;resel ve ulusal kimlik arayışları kendini gouml;sterir. Bu douml;nemin sanatccedil;ıları, Sovyetlerin ldquo;biccedil;imce milli, iccedil;erikccedil;e sosyalistrdquo; sanat anlayışından hareketle, milli ve yerel kuuml;ltuuml;r değerlerine dayalı ccedil;ağdaş sanat oluşturma ccedil;abalarıyla seccedil;ilmekteler. Fakat douml;nemin baskıcı ve ideolojik sanat yapısı, sanatccedil;ıların youml;resel konular ve sosyalist realizmi tarzından kenara ccedil;ıkmalarını engellemiştir. 1990rsquo;lı yıllarda ise bağımsızlık sonrası oluşan ouml;zguuml;r sanat ortamının etkisiyle Kırgız sanatccedil;ıları, geleneksel Tuuml;rk sanatının tuuml;m verilerinden ccedil;ağdaş bir yaklaşımla yararlanarak kuuml;ltuuml;rel kimlikli yeni sanat eserleri ortaya koymuşlardır. Bu makalede daha ouml;nce ldquo;Ccedil;ağdaş Bozkır Sanatı-Irdquo; adını vererek incelediğimiz Kazak resminden sonra, Ccedil;ağdaş Kırgız resminde bağımsızlık sonrasından guuml;nuuml;muuml;ze kadarki suuml;reccedil;te ulusallık arayışlarının boyutları incelenecektir. Anahtar Souml;zcuuml;kler: Kırgız Resim Sanatı, Semboller, Ulusallık, Yerellik, Ccedil;ağdaşlık nbsp; Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 nbsp; ABSTRACT Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 The development of the contemporary Kyrgyz Painting Art is mentioned by Soviet Unionsrsquo; name. Native artists who were educated at first by the impression of Russian artists came back late their oun countries by having edication of painting. The year of 1930 and 1940 is mentisnet as the formation realist Kyrgyz painting. The year of 1950-50rsquo;s shovs itself as searching of national identity and regional identity. The artists of the age are selected by an understanding of Sovietsrsquo; national as a shape but socialist as a content and depending on cultural salves and founding of the contemporary arts. But the dominant and ideologreal art mentality hindered the artists to withdraw from the struggle of sosializm and regional matters. In 1990rsquo;s with the inflaence of the independent art atmosphere appeared after the independence Kyrgyz Artists produced new art works nbsp; (pieces) with the cultural identity using traditional Turkish Art. İn this article the search of national character with the old Turkish symbols was studiet carefully in contemporary Kyrgyz paintings. Keywords : Kyrgyz Painting Art, Symbols, National, Regional, Contemporary nbsp;

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi