Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 162
 İndirme 61
Edirne İli Keşan İlçesinde Yaşayan Tüketicilerin Meyve Sebze Tüketim Yeri Tercihleri ve Bunu Etkileyen Faktörler
2014
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Edirne ili Keşan ilçesinde yaşayan tüketicilerin yaş sebze meyve tüketim yeri tercihleri incelenmiştir. Ayrıca, tüketicilerin yaş sebze meyve tüketiminde tercih yerleri üzerinde etkili faktörler ele alınmıştır. Araştırmanın verileri, yapılan örnekleme sonucunda 200 tüketiciden elde edilmiştir. Bu bilgiler kullanılarak, gelir grupları bazında yüzdelik dilimler üzerinden değerlendirmeler yapılmıştır. İstatistikî olarak farklılıkları ortaya koymak amacıyla da Khi-kare analizi yapılmıştır. Buna göre, tüketicilerin tamamı alışverişi peşin olarak gerçekleştirmekte, peşin alışveriş yapanların %81,00’ i ise kredi kartı ile alışveriş yapmaktadır. Tüketim yeri tercihinde, aylık gelir gruplarına göre tüketicilerin meyve sebze satın alma yeri tercihlerinde farklılıklar görülmüştür. Manav ve yerel pazarlardan meyve sebze alışverişi yapan tüketicilerin, marketlerden alışveriş yapanlara göre daha düşük bir gelir düzeyine sahip oldukları gözlenmiştir. Bununla birlikte, geleneksel tüketim yerlerinden olan manav ve yerel pazarlar her gelir grubundan tüketiciye hitap etmektedir. Sonuç olarak, tüketicinin tüm tedarik kanallarından her zaman arzuladığı uygun fiyat, tazelik, ulaşım kolaylığı, ödeme koşulları, ürün farklılıkları, hijyen gibi taleplerini bütünüyle gerçekleştirebileceği perakendecilik organizasyonları sağlanmalıdır. Böylece, hem tüketicinin eğilimlerinin yönlendirilebilmesi hem de perakendecilik sektörünün etkinliğini arttırabileceğini öngörmek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

Edirne Prefers Fruit Vegetable Consumption and Factors Affecting It
2014
Yazar:  
Özet:

in this study, the preferences of age vegetable fruit consumption of consumers living in keşan district are examined, as a result of the sampling of research data on the preferred areas in the age vegetable fruit consumption of consumers, which has been obtained from 200 consumers as a result of this information, evaluations are made through percentage slices on the basis of income groups using these information, in order to reveal statistically differences, the khikare analysis is made, according to the fact that consumers exchange all in advance, 8100 of the pre-stores are shopping with a credit card, and the possibility of consumers to purchase vegetables according to the monthly income groups of income in the consumer markets, and the potential markets in the consumer markets, as well as the consumers of the prices of the potential markets of the consumer markets, and the prices in the consumer markets, and the potential markets of the prices of the consumers who have a foreign markets

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi