Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 98
 İndirme 26
 Sesli Dinleme 2
Aktif Sporcularin Yaralanma Sonrasi Kaygi Duzeylerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, aktif sporcuların yaralanma sonrası kaygı düzeylerinin incelenmesidir. bu amaçla çalışmada gönüllülük ilkesi dâhilinde son altı ayda spor yaralanması geçiren 61’i kadın, 93’ü erkek olmak üzere 17-26 yaş aralığında toplam 154 sporcuya Spor Yaralanması Kaygı Ölçeği uygulanmıştır. Araştırmada her bir değişkene göre verilerin normallik dağılımı Çarpıklık-Basıklık, ShapiroWilk Testi ile incelenmiştir. Analiz sonucunda verilerin ±1 arasında dağıldığı görülmüş ve verilerin analizinde parametrik testlerden yararlanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda cinsiyet ve spor branşı değişkenlerinde istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmazken, katılımcıların yaş değişkeni ile Yeniden Yaralanma Kaygısı (YYK) alt boyutu arasında pozitif yönde bir ilişkiye rastlanmıştır. Ayrıca 1-7 gün spordan uzak kalanların hayal kırıklığına uğratma ve sosyal desteği kaybetme kaygısı alt boyutlarında diğer guruplara göre puan ortalamalarının daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ölçek alt boyutlarının puan ortalamalarına bakıldığında ise katılımcıların en fazla Zayıf Algılanma ve Sosyal Desteği Kaybetme Kaygısı taşıdıkları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Active Athletes Review The Level Of Anxiety After Injury
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the post-traumatic anxiety levels of active athletes. For this purpose in the study, in accordance with the principle of volunteering, 61 women who suffered sports injuries in the last six months, 93 men, including a total of 154 athletes in the age range of 17-26 were applied Sports injuries Worry Measure. According to each variable in the study, the normal distribution of data was studied by ShapiroWilk Test. The analysis resulted in the distribution of data between ±1 and the analysis of data was used by parametric tests. The results of the analysis found no statistically meaningful difference in gender and sports variables, while a positive relationship between the age variable of the participants and the sub-dimension of the Re-Injury Anxiety (RNA) was found. Furthermore, the worries of disappointing and losing social support for those who stay away from sports for 1-7 days have been found to have a higher score average than other groups in their lower dimensions. If you look at the scale subdimensional score average, the participants are most concerned about weak perception and social support loss.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Anxiety Levels After Injury Of Active Athletes
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to examine the post-injury anxiety levels of active athletes. For this purpose, Sports Injury Anxiety Scale was applied to a total of 154 athletes between the ages of 17-26, of whom were 61 female and 93 were male, who had suffered sports injuries in the last six months within the scope of the volunteering principle. In the study, the normal distribution of the data according to each variable skewness ve kurtosis was examined by the Shapiro Wilk Test. The analysis showed that the data was distributed between ±1 and parametric tests were used in the analysis of the data. While there was no statistically significant difference in gender and sports branch variables, there was a positive correlation between the age variable and the sub-dimension of re-injury anxiety (YYK)of the participants. In addition, 1-7 days away from sports in the lower dimensions of anxiety to disappoint and lose social support score averages were found to be higher than other groups. When we look at the score averages of the scale sub-dimensions, it is observed that the participants were most concerned with poor perception and loss of social support.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gazi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 535
Atıf : 3.301
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini