Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 8
Tekstil Sektöründe Suriyeli Çocuk Emeği: İstanbul Örneği
2020
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz kapitalizminde yetişkin işsizliğindeki artış, yetişkinlerin geçimlik ücret bile elde edememesi, kayıt dışı ekonominin yaygınlığı, göçmen emeğindeki artış ile birlikte çocuk işçiliği de artmaktadır. Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde sermaye çocuk emeğine daha çok yönelmekte ve ucuz, güvencesiz ve ‘uysal’ emek olan çocuk emeği özellikle de göçmen çocuk emeği işverenlerin tercihi olmaktadır. Göçmen çocuklar, kayıt dışı çalışma ve çocuk işçiliğinin yaygın olduğu Türkiye’de de emek piyasasına yoğun bir şekilde dahil olmakta vekötü koşullarda çalışmaya mecbur bırakılmaktadırlar. Bu çalışma, uluslararası göçün önemli bir boyutu olan göçmen çocuk istihdamını Türkiye’de tekstil sektöründe çalışan Suriyeli çocuk işçiler bağlamında ele almaktadır. Suriyeli çocuk işçilerin yaşam ve çalışma koşulları İstanbul Çağlayan’da tekstil sektöründe çalışan 12 Suriyeli çocuk ile yarı yapılandırılmış yüz yüze görüşmelerden elde edilen bulgular çerçevesinde çocukların gözünden ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu süreçte çocukların katılımı ile yapılan araştırmalarda gözetilecek etik kurallar hassasiyetle takip edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Children’s Work In The Textile Sector: The Example Of Istanbul
2020
Yazar:  
Özet:

In today’s capitalism, the increase in adult unemployment, the failure of adults to obtain even living wages, the prevalence of the unregistered economy, the increase in migrant labour, the increase in child labour. Especially in the periods of economic crisis, capital is more focused on child labour, and child labour, which is cheap, unsafe and ‘natural’ labour, is preferred by employers, especially immigrant child labour. In Turkey, where immigrant children, unregistered work and child labour are widespread, they are forced to work in the vector conditions, including intensely included in the labour market. This study deals with immigrant child employment, which is an important dimension of international migration, in the context of Syrian child workers working in the textile sector in Turkey. The living and working conditions of Syrian children workers in the textile sector in Istanbul Çağlayan were tried to be revealed from the eyes of children in the framework of findings obtained from semi-configured face-to-face conversations with 12 Syrian children working in the textile sector in Istanbul Çağlayan. The ethical rules to be followed in the research conducted with the participation of children in this process were thoroughly followed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 763
Atıf : 5.613
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini