Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 8
Naci Kalmukoğlu Roman Kadın Portrelerinde Sosyopsikolojik Yapı
2020
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Naci Kalmukoğlu'nun Avni Arbaş tarafından aktarılan "ressam yaptığı her resimde kendinden birşeyler resmeder" anlamındaki sözünden yola çıkarak (Kültür-sanat.1983) sanat üretiminde sosyo-psikolojik etki de göz önünde bulundurularak sanatçının "çingene kadın" portresinde kendiyle kurduğu özdeşleşim ve duyumsallığı irdelenecektir. Naci Kalmukoğlu, Türk reminde önemli bir yeri olan buna rağmen üzerinde hakkettiği ölçüde durulmamış bir sanatçıdır. Varlıklı ve köklü ailesi, sanatçının yaşama bakışını ve kişilikli bir yapıya sahip olmasını sağlamıştır. Yinede kaynakların belirttiği gibi sanatçının yaşamı geniş bir bilinmezlik örüntüsüyle kaplıdır (Eroğlu Ö.,s 79). Bu anlamda araştırmanın,.Sanatçının belirgin sanat yönlerinden birisi olan portre ressamlığına vurgu yapması, portrede anlam katmanı ve sanatçının üzerinde sıklıkla durduğu esere kendinden birşeyler katma konularının anlaşılması ve örneklendirilmesi bakımından önemli olacağı düşünülmektedir. Çalışmada öncelikle literatür taraması yapılacak, gazete dergi kitaplardaki hakkında verilen bilgiler, anılar, röportajlar ile sanatçının sanat anlayışı ve sosyo kültürel yapısı ortaya konmaya çalışılacaktır. Sanatçının "çingene kadın" resminin çözümlemesi yapılacaktır. Karşılaştırma yaparak daha sağlıklı sonuç elde edebilmek adına döneminde çingene kadın portreleri çalışan diğer Türk sanatçıların resimleri incelenecektir. Sonuç olarak sanatçının çingene kadın resminde sosyopsikolojik etkiler ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Romanes In The Portraits Of Sociophysiology
2020
Yazar:  
Özet:

Based on the word of Naci Kalmukoğlu translated by Avni Arbaş "in every painting the painting does not paint anything of itself" (Culture-art.1983) the social-psychological impact in the art production will be taken into account and the identity and sensitivity that the artist establishes with himself in the portrait of "Chinese woman". Naci Kalmukoğlu is an important place in the Turkish reminiscence despite the fact that he is an unfounded artist to the extent he deserves it. His wealthy and rooted family made it possible for the artist to have a view of life and a personal structure. In contrast, as the sources indicate, the artist’s life is covered by a wide specimen of ignorance (Eroğlu O., p. Research in this sense. It is believed that the artist’s emphasis on portrait painting, which is one of the clear art aspects, will be important in terms of understanding and illustration of the subjects of the portrait’s meaning layer and adding something from himself to the work that the artist often stands on. In the study, first of all, literature scan will be carried out, newspapers will try to reveal information, memories, interviews and the artist's art understanding and social-cultural structure. The artist's "Gingene Woman" painting will be resolved. In order to get a healthier result by comparing, the pictures of other Turkish artists who work in Chinese women's portraits during the period will be studied. As a result, the artist's gigantic female picture will be attempted to reveal sociopsychological effects.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.347
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini