Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 99
 İndirme 42
Okul Yöneticisinin Kullandığı Motivasyonel Dil ile Öğretmenin Yöneticisine Duyduğu Güven İlişkisi
2019
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Liderin motivasyonel dilinin astlarının tutum ve davranışları üzerinde olumlu yönde etkisinin olduğu ilgili alanyazında belirtilmesine rağmen liderin motive edici dili ile astların tutumları arasındaki ilişkiye dair sınırlı sayıda araştırmaya rastlanmaktadır.  Bu çalışmada okul yöneticisinin motivasyonel dili ile astların tutumlarından biri olan yöneticiye güven arasındaki ilişkinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada ilişkisel model kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemi, Hatay il merkezinde bulunan ortaokullarda 2017–2018 eğitim-öğretim yılında görev yapmakta olan öğretmenler arasından yansız olarak seçilmiş 36 okulda çalışan 354 öğretmenden oluşmaktadır. Verilerin toplanmasında “Motivasyonel Dil Ölçeği” ve “Okul Yöneticisine Duyulan Güven Ölçeği” kullanılmıştır. Regresyon analizi sonuçlarına göre; okul yöneticisinin motivasyonel dili öğretmenin yöneticisine duyduğu güveni anlamlı olarak yordamaktadır. Motivasyonel dilin yönlendirici dil ve empatik dil alt boyutları öğretmenin okul yöneticisine güvenini anlamlı olarak yordarken, anlam oluşturucu dil alt boyutu öğretmenin okul yöneticisine güvenini anlamlı olarak yordamamaktadır. Öğretmenin yöneticisine güvenini arttırmak için, motivasyonel dilin uygun ve başarılı bir şekilde okul yöneticileri tarafından kullanılması yararlı görülmektedir

Anahtar Kelimeler:

The Motivational Language Used By The School Manager To Hear The Teacher's Trust Relationship
2019
Yazar:  
Özet:

Although the motivational language of the leader is indicated in the relevant field that the astes have a positive impact on their attitudes and behaviors, a limited number of research has been found on the relationship between the motivational language of the leader and the attitudes of the astes.  This study aims to identify the relationship between the motivational language of the school manager and the trust in the manager, one of the attitudes of the astes. Relational model is used in the research. The study’s sample consists of 354 teachers working in 36 schools unreflectively chosen among the teachers who are working in the middle schools located in the Hatay province center in the 2017-2018 educational-educational year. The data collection used the "Motivational Language Scale" and the "Confidence Scale to the School Manager". According to the results of the Regression analysis, the motivational language of the school manager is meaningfully processed by the teacher's trust in the manager. While motivational language's guiding language and empathic language subdimensions significantly undermine the teacher's confidence in the school manager, the meaning-creating language subdimensions cannot significantly undermine the teacher's confidence in the school manager. To increase the teacher's confidence in the manager, it is useful to use the motivational language properly and successfully by school managers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini