Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 8
Zileli Muharrem Efendi ve Risâle-i Şükriye Adlı Eseri
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Muharrem Efendi; 16. yüzyılda Zile’de yaşamış olan, yaşadığı dönemde ve sonrasında çok sevilen ve saygı duyulan bir âlim ve mutasavvıftır. Genellikle halkı eğitmek ve halka bilgi vermek amacıyla eserler yazan Muharrem Efendi’nin çalışmamızın konusunu teşkil eden Risâle-i Şükriye adlı eseri de bu bağlamda yazılmış bir eser olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle eserde sade, akıcı ve anlaşılır bir dil kullandığını söylemek mümkündür. Mensur bir metin olarak genellikle Eski Anadolu Türkçesi özellikleri görülen eser, temelde iki bâbdan oluşmaktadır. Birinci bâb üç fasıla ayrılmıştır. Birinci fasılda Fâtiha Sûresi’nin tefsiri, ikinci fasılda Fatiha Sûresi’nde bazı harflerin okunuşundan bahsedilmektedir. Üçüncü fasılda ise Fatihâ Sûresi’nin faziletlerini anlatmaktadır. Eserin ikinci bölümü Vitr namazı hakkındadır. Müellif bu bölümde, vitr namazının önemine ve mahiyetine değinmektedir. Müellifin eserinde anlattığı konuyu delillendirmek için Kur’ân ayetlerinden, hadis-i şeriflerden, İslam büyüklerinin söz ve kıssalarından istifade ettiği görülmektedir. Çalışmamızda müellifin hayatı ve eserlerinden bahsedilecek, Risâle-i Şükriye adlı eser hakkında bilgi verilecek ve eserin transkripsiyonlu metni sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Zi̇leli̇ Muharrem Efendi̇ ve Ri̇sâle-i̇ Sukri̇ye Adli Eseri̇
2021
Yazar:  
Özet:

Muharrem Efendi; who lived in Zile in the 16th century, in the period and after which he lived very loved and respected. The work of Risâle-i Şükriye, which forms the subject of our work of Muharrem Efendi, who often writes works for the purpose of educating the people and giving the public information, can also be regarded as a work written in this context. Therefore, it is possible to say that the work uses a simple, smooth and understandable language. The work, which is often seen as a text of the Ancient Anadolu Turkish characteristics, is basically made up of two chapters. The first is divided into three parts. In the first verse of the Qur’an, the first verse of the Qur’an, the second verse of the Qur’an, the second verse of the Qur’an, the second verse of the Qur’an. In the third chapter, he describes the favourites of Fatihâ Sûri. The second part of the work is about the Vitr prayer. In this section, the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) refers to the importance and importance of the prayer. The Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, and the Qur’an. In our work we will talk about the life and works of the author, the work of Risâle-i Şükriye will be given information and the transcription text of the work will be presented.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini