Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 31
 İndirme 8
Güvenlik Boyutuyla Doğu Akdeniz Krizi
2022
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Doğu Akdeniz nispeten küçük ve kapalı bir deniz olduğundan, sahildar devletler arasında Doğu Akdeniz’deki deniz alanlarının sınırlandırılması meselesi önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Bu çalışmada da güvenlik kavramı üzerinden Doğu Akdeniz’deki deniz alanlarının sınırlandırılması meselesi irdelenmiş ve Doğu Akdeniz Krizi’nin perde arkasına ışık tutulmaya çalışılmıştır. Çalışmanın temel amacı Doğu Akdeniz’deki Türk-Yunan geriliminin sebeplerini ortaya koymak ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması meselesini uluslararası ilişkiler disiplini içerisinde ele almaktır. Bu minvalde çalışmada öncelikle, güvenlik kavramının hangi bağlamda çalışmaya katkı sağlayabileceği gösterilmiştir. Akabinde Doğu Akdeniz’deki Türk-Yunan geriliminin tarihsel arka planına değinilmiş ve bu gerilimin Doğu Akdeniz’deki deniz alanlarının sınırlandırılması meselesi ile ilişkisi ele alınmıştır. Çalışmada Doğu Akdeniz’deki deniz alanlarının sınırlandırılması meselesinde tarihsel sürecin yanı sıra küresel ve bölgesel güçler arasındaki jeopolitik rekabet, ontolojik güvenlik ve enerji güvenliği gibi hususların nasıl bir rol oynadığı ortaya koyulmuştur. Çalışmada son olarak ise Doğu Akdeniz’deki krizin çözümü adına neler yapılabileceğine dair tavsiye ve önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Eastern Mediterranean Crisis With A Security Dimension
2022
Yazar:  
Özet:

The issue of delimitation of maritime areas in the Eastern Mediterranean has emerged as an important problem among coastal countries since it is a relatively small and closed sea. In this study, the issue of limiting the maritime areas in the Eastern Mediterranean was examined through the concept of security and it was tried to shed light on the behind-the-scenes of the Eastern Mediterranean Crisis. The main purpose of the study was to reveal the reasons for the Turkish-Greek tension in the Eastern Mediterranean and to deal with the issue of delimitation of maritime jurisdiction areas within the discipline of international relations. In this context, first of all, the significance of the concept of security to the study was stressed. Subsequently, the historical background of the Turkish-Greek tension in the Eastern Mediterranean was mentioned and the relationship of this tension with the issue of delimitation of maritime areas in the Eastern Mediterranean was discussed. In the study, besides the historical process, issues such as geopolitical competition between global and regional powers, ontological security, and energy security in the delimitation of maritime areas in the Eastern Mediterranean were revealed. Finally, recommendations and suggestions about what can be done for the solution of the crisis in the Eastern Mediterranean were provided in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.043
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini