Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Yardımcı Ders Kitabı Kullanımına İlişkin Sınıf Öğretmenlerinin Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Ders kitapları öğrencilerin neleri öğrenmesi gerektiğini, öğretmenlerin ise neleri öğretmesi gerektiğini önemli ölçüde etkileyen kaynaklardır. Ders kitaplarının nitelikli olması eğitim ve öğretimin kalitesini artırır. Ders kitaplarının açık, anlaşılır, gerçeğe uygun, sürükleyici ve bütüncül özelliklere sahip olması gerekir. Ülkemizde ders kitapları öğrencilere ücretsiz verilmektedir. Mevcut durumda çoğu öğretmen velilerden yardımcı ders kitapları almasını istemektedir. Hatta bazı öğretmenler tüm konuları yardımcı ders kitaplarından öğretmektedir. Çoğu veli bu durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirmektedirler. Bu araştırma sınıf öğretmenlerinin, yardımcı ders kitabı kullanımına ilişkin görüşleri değerlendirilmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2018-2019 öğretim yılında Bartın ili Merkez ilçesinde bulunan 60 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada katılımcıların seçiminde kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Kolay ulaşılabilir örnekleme yöntemi, zaman ve maliyet açısından sıkıntılı olan durumlarda araştırmaya hız ve pratiklik kazandırması açısından elverişlidir. Bu örnekleme yönteminde araştırmacıya yakın olan ve kolay ulaşılabilen kişiler seçilmektedir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden betimsel model kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak öğretmenlere yönelik yarı yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmıştır.  Verilerin analizinde istatiksel işlemlerden yüzde değeri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; öğretmenlerin çoğunluğu yardımcı ders kitabı kullandıklarını, yardımcı ders kitaplarının içerik olarak ücretsiz ders kitaplarından daha zengin olduklarını, yardımcı ders kitaplarını öğrencileri sınava hazırlama konusunda daha nitelikli bulduklarını, yardımcı ders kullanımını gerekli bulduklarını, yardımcı ders kitaplarını tasarım açısından ücretsiz ders kitaplarından daha nitelikli bulduklarını ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of The Opinions Of Class Teachers Regarding The Use Of The Assistant Book
2020
Yazar:  
Özet:

Teaching books are sources that significantly influence what students should learn and what teachers should teach. The qualification of the teaching books improves the quality of education and teaching. The curriculum books must have open, understandable, true, attractive and comprehensive characteristics. Students in our country are free of charge. In the present case, most teachers ask the tutors to get the teaching books to help. Even some teachers teach all the subjects from the assistant teaching books. Most of them have heard of the discomfort they have heard. This research was done in order to evaluate the opinions of class teachers about the use of the assistant curriculum. The research work group consists of 60 class teachers located in the district of Bartın or Central in the 2018-2019 academic year. The study used a easy-to-access sample method in the selection of participants. The easy-to-access sample method is convenient in terms of speed and practicality for research in cases with time and cost difficulties. In this sample method, people who are close to the researcher and easily accessible are selected. In the research methods of quality research have been used imagistic models. As a data collection tool, a semi-configured interview form for teachers is prepared.  Percentage of statistical processes are used in the analysis of data. The study found that the majority of teachers used assistant curriculum, that assistant curriculum was richer than the content of free curriculum, that assistant curriculum was more skilled in preparing students for the exam, that assistant curriculum was needed, that assistant curriculum was more skilled in design than free curriculum.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini