Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
Bingöl Üniversitesi Personeline Yönelik Kalkınma ve İhtisaslaşma Programı Hakkında Görüşlerin Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Bingöl Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma ve İhtisaslaşma amacıyla pilot üniversite seçilmesini konu alan bu çalışma, Bingöl Üniversitesi’nde çalışan akademik ve idari personelin pilot üniversiteye yönelik bilgi ve memnuniyet durumlarını belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bunun için 176 akademik ve idari personele anket uygulanmıştır. Uygulanan anket, basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Ankete katılan personelden 132’si akademik, 44’ü ise idari personeldir. Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma projesiyle ilgili olarak, projenin başarısı, bölge ekonomisine katkısı, bal üretimine ve markalaşmasına etkisi ile ilgili anketörlerden alınan yanıtların çoklu uyum (correspondence) analizi yapılmıştır. Bu analiz sonuçlarına göre, İhtisaslaşma programının Bingöl arıcılarına ekonomik açıdan katkısı hususunda; proje görevinde bulunan akademik personelin görüşleri olumlu ve erkeklerin görüşleri olumsuz iken proje görevi olmayan idari personel kısmen katkı sağlayacağını düşünmektedir. Akademik erkek personel bal kalitesinin artacağını belirtirken, idari personel kısmen artacağını savunmaktadır. Projesi olmayan akademik erkek personel projenin Bingöl bal üretimine katkı sağlayacağını belirtirken, kadınlar kısmen katkı sağlayacağını beklemektedir. Projesi olanlar Bingöl’ün tanıtımı hakkında olumlu düşünürken, kadınlar olumsuz ve projesi olmayan erkekler ise kısmen olumlu düşünmüşlerdir.

Anahtar Kelimeler:

The University Of Bingol Assesses The Views On The Development and Approval Of The Staff Of The University
2021
Yazar:  
Özet:

This study on the selection of the pilot university for regional development and specialization of the University of Bingöl is carried out with the aim of determining the knowledge and satisfaction of the academic and administrative staff working at the University of Bingöl towards the pilot university. There were 176 academic and administrative staff surveyed for this. The applied survey was carried out by a simple random sample method. Of the survey, 132 are academic and 44 are administrative staff. Related to the regional development and specialization project, the success of the project, the contribution to the regional economy, the impact of honey production and branding, the respondents received multiple correspondence analysis. According to the results of this analysis, in relation to the economic contribution of the specialization program to Bingöl researchers, the academic staff in the project task is positive and the men’s opinions are negative, while the administrative staff in the project task is not partly contributing. The academic male staff claims that the quality of honey will increase, while the administrative staff claims that it will increase partially. While non-project academic male staff indicate that the project will contribute to the production of Bingöl honey, women expect to contribute partially. Those who have the project thought positively about the promotion of Bingöl, while women thought negatively and men without the project thought partially positively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 333
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini