Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 14
BAĞLAÇ İŞLEVLİ BİR BİRİM: BİLEMEDİN / BİLEMEDİNİZ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sözcük öbekleri, oluşumları itibariyle genellikle biri “yardımcı”, diğeri “esas / asıl / baş” olan iki unsurdan meydana gelir. Bunun yanında unsurları birbirine denk olan sözcük öbekleri de vardır. Bağlama öbekleri de unsurları birbirine denk olan sözcük öbekleri arasında yer alır. Bilemedin / bilemediniz bağlacı, bağlaç işlevli diğer birimler gibi sözcükleri, sözcük öbeklerini, tümceleri ya da sözcük öbeğinin bir unsuru içinde yer alan eş değer görevdeki iki unsuru birbirine bağlar. Bu çalışmada, bilemedin / bilemediniz bağlaç işlevli biriminin oluşturduğu bağlama öbeğinin sözdizimsel ve anlam özellikleri ele alınmıştır. Bilemedin / bilemediniz, sözdizimsel olarak sözcükleri birbirine bağlamasının yanında, sözcük öbeklerinden daha çok “sayı öbekleri” ve sayı sıfatlarından oluşan “sıfat tamlamaları”nı birbirine bağlamıştır. Ayrıca, ilgili bağlaç işlevli birimin “edat öbeği”, “çıkma öbeği”, “isim tamlaması” ve “sıfat tamlaması” gibi sözcük öbeklerinde yer alan eş değer görevdeki iki unsuru birbirine bağlaması üzerinde durulmuştur. Daha çok sayıları ya da sayısal değerdeki ifadeleri bağlayan bilemedin / bilemediniz, anlam yönüyle, “tahmin yürütme” ve “gerçekleşme olasılığı en yüksek olanı bildirme” için kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research