Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 7
İklim Mültecileri ve Sosyal Hizmet: Kriz mi Fırsat mı?
2022
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği ve iklim mülteciliği olgularının küresel bir buhrana dönüşmeye başlaması, sosyal hizmet mesleği ve disiplinini pek yakından ilgilendirmektedir. İklim değişikliği, gelecek projeksiyonlarında insanlığı bekleyen en önemli tehlike olarak gösterilmektedir. Bugünlerde etkilerinin somut bir biçimde gözlemlenmesi bakımından yalnızca Hindistan, Bangladeş, Filipinler ve Somali gibi ülkeleri yakından ilgilendirdiği düşünülen iklim ve çevre felaketlerinin yarım asırlık bir zaman diliminde bütün dünyayı etkisi altına alması beklenmektedir. Sosyal hizmet mesleği etik ilke ve değerlerinin yol göstericiliğinde iklim değişikliği sorununa karşı en ön sıralarda harekete geçmesi gereken mesleklerden bir tanesidir. Bu çalışma kapsamında dünya gündemi içerisinde giderek daha yüksek sesle tartışılmaya başlanan iklim mülteciliği olgusu sosyal hizmet merceğinden ele alınacaktır. Böylelikle ana akım sosyal hizmet tartışmalarında kendisine çok fazla yer bulamayan iklim değişikliği ve iklim mülteciliği meselelerine ilişkin farkındalık ve bilinç artışının sağlanması ve gelecekteki çalışmalar adına kapsayıcı bir zemin inşa edilmesi hedeflenmektedir. İlgili çalışmanın hazırlanmasında literatür taraması ve çeşitli kurum ile kuruluşların yayınladığı raporlardan faydalanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Climate Refugees and Social Work: Crisis or Oppurtunity
2022
Yazar:  
Özet:

The fact that the phenomenon of climate change and climate refugee has started to turn into a global concern is closely related to the social work profession and discipline. Climate change is pointed out as the most important threat to humanity in future proejctions. Nowadays, environmental disasters which are thought to be of close concern only to countries such as India, Bangladesh, Philippines and Somalia are expected to affect the whole World within a period of half a century in terms of observing their impacts in a concrete way. The social work profession is one the professions that should take urgent action against the climate change problem under the guidance of its principles and values. Within the scope of this study, the phenomenon of climate refugee, which has become to be discussed more loudly, will be address through the perspective of social work. In this way, it is aimed to raise awareness and consciousness about the climate change issue which is not draw much attention in mainstream social work discussions, and to build an inclusive ground for future studies. In the preparation of the relevant study, literature review, and reports published by various institutions organizations were used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 733
Atıf : 5.721
Toplum ve Sosyal Hizmet