Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 23
İngiltere Victoria And Albert Müzesinde Bulunan Kütahya Çini Karolarının İncelenmesi
2013
Dergi:  
Akdeniz Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk çini sanatının en güzel örnekleri Osmanlı dönemine rastlamaktadır. Çiniciliğin saray sanatı olarak devam ettiği İmparatorlukta , Kütahya'da önemli çini üretim merkezlerinden olmuştur. İznik yetişemediği ya da saray sanatı dışında eserlerin üretilmesi gerektiğinde Kütahya ön plana çıkmıştır. Türkiye'de 18. ve 19. yüzyıllarda üretilmiş Kütahya Çinilerini müzelerimizde, özel koleksiyonlarda görebilmemiz mümkündür. Aynı zamanda dünyada da özel koleksiyonlarda ve müzelerde birçok Kütahya çini örnekleri ile karşılaşmaktayız. Victoria & Albert Müzesi'de bunlardan bir tanesidir. Yetmiş bin seramik eserin korunduğu müzede farklı kültürlere ait birçok eser sergilenmektedir. Ayrıca Victoria & Albert Müzesi'nde altmış sekiz adet Kütahya Çinisi incelenmiştir. Bunların içerisinde altı adet duvar çinisi bulunmaktadır. Yurt dışı siparişleri için hazırlanan bu karolar bitkisel, madalyon ve melek tasvirli çok özel örneklerdir.Müzede bulunan Kütahya Çinilerine ilişkin tanımlamalar incelendiğinde, eserler ile ilgili fiziksel tanımlama bilgilerinin eksikliği dikkati çekmiştir. Yazıda eserlerle ilgili bilgiler, müze bilgilerine sadık kalınarak verilmiştir. Fakat ölçü ve renk bilgileri dışında motifler hakkındaki geleneksel terimler ve yorumlamalar düzeltilmiştir. Bu eserlerin desenlerini açıklayacak yeterince kaynak olmadığı için, desen kompozisyonlarının ve motiflerin tanımlarının bilinememesine neden olmuştur.Sonuç olarak müzedeki Kütahya çini eserlerin altı adedi, bünye, kullanım alanları, renk, desen ve kompozisyon özellikleri açısından incelenmiştir. Türkiye'de daha önceden görülmemiş örnekleri belgelendirerek araştırma tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Akdeniz Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 923
Akdeniz Sanat Dergisi