Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 8
Türk Hamam Kültürünün Çini Sanatında Uygulama Örnekleri
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihi, bir sosyal evrim ve gelişimin tarihidir. Yüzyıllar öncesinden bu yana insanlar, bir yandan temel gereksinimlerini karşılama ve doğa şartları ile mücadele içindeyken; bir yandan da yaratıcı güdülerini hayata geçirme, hayal dünyasının imgelerini dışa vurma eğilimi içerisinde olmuştur. Sanat üretiminde; yaşam biçimleri, coğrafi şartlar ve inançlar etkileyici olmuştur. Bu sayede sanat ürünleri, toplumları değerlendirmek için etkin rol oynamaktadırlar. Bir toplumun sanat eserleri, o toplum hakkında birçok fikir vermektedir. Anadolu toprakları, günümüze kadar yaşamış olan toplulukların bıraktığı sanat eserleri ile donatılmış zengin topraklardır. Çalışmamızda Türklerde kültürün önemli bir unsuru olan Türk Hamamları incelenmiş ve bu konu ile ilgili yapılan çini tasarımları, uygulamaları sunulmuştur. Tarihimizin en önemli kültürel miraslarından olan eski Türk hamamları, çini sanatının yansımaları noktasında ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Turk Hamam Kulturunun Ci̇ni̇ Sanatinda Uygulama Ornekleri̇
2021
Yazar:  
Özet:

History of humanity is a history of social evolution and development. Since centuries ago, people have, on the one hand, been struggling to meet their basic needs and the conditions of nature; on the other hand, they have tended to bring their creative motivations into life, to exhaust the images of the fantasy world. In art production; lifestyle, geographical conditions and beliefs have been impressive. Thus, art products play an effective role in evaluating communities. The art works of a society give a lot of ideas about that society. Anatolian lands are rich lands equipped with the works of art left by the communities that have lived until today. In our study, the Turkish Hamam, which is an important element of culture in Turks, has been studied and the Chinese designs and applications related to this topic have been presented. Ancient Turkish hamam, one of the most important cultural heritage in our history, has been addressed at the point of reflection of Chinese art.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.521
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini