Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 5
Analytical Solutions for Buckling Behavior of Two Directional Functionally Graded Beams Using a Third Order Shear Deformable Beam Theory
2018
Dergi:  
Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems
Yazar:  
Özet:

This paper is dedicated to present a Ritz-type analytical solution for buckling behavior of two directional functionally graded beams (2D-FGBs) subjected to various sets of boundary conditions by employing a third order shear deformation theory. The material properties of the beam vary in both axial and thickness directions according to the power-law distribution. The axial, transverse deflections and rotation of the cross sections are expressed in polynomial forms to obtain the buckling load. The auixiliary functions are added to displacement functions to satisfy the boundary conditions. Simply supported – Simply supported (SS), Clamped-Simply supported (CS), Clamped – clamped (CC) and Clamped-free (CF) boundary conditions are considered. Computed results are compared with earlier works for the verification and convergence studies. The effects of the different gradient indexes, various aspect ratios and boundary conditions on the buckling responses of the two directional functionally graded beams are investigated.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 388
Atıf : 728
Academic Platform Journal of Engineering and Smart Systems