Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 18
 İndirme 8
Free Vibration and Buckling Analysis Of Two Directional Functionally Graded Beams Using A Four-unknown Shear and Normal Deformable Beam Theory
2018
Dergi:  
Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

This study presents the free vibration and buckling behavior of two directional (2D) functionally graded beams (FGBs) under arbitrary boundary conditions (BCs) for the first time. A four-known shear and normal deformation (Quasi-3D) theory where the axial and transverse displacements are assumed to be cubic and parabolic variation through the beam depth is employed based on the framework of the Ritz formulation. The equations of motion are derived from Lagrange’s equations. The developed formulation is validated by solving a homogeneous beam problem and considering different aspect ratios and boundary conditions. The obtained numerical results in terms of dimensionless fundamental frequencies and dimensionless first critical buckling loads are compared with the results from previous studies for convergence studies. The material properties of the studied problems are assumed to vary along both longitudinal and thickness directions according to the power-law distribution. The axial, bending, shear and normal displacements are expressed in polynomial forms with the auxiliary functions which are necessary to satisfy the boundary conditions. The effects of shear deformation, thickness stretching, material distribution, aspect ratios and boundary conditions on the free vibration frequencies and critical buckling loads of the 2D-FGBs are investigated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Eskişehir Technical University Journal of Science and Technology A - Applied Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 634
Atıf : 275
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini