Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 16
Tek Ebeveynli Ailede Yaşayan Ergenlerin Psikososyal Sorunlarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı tek ebeveynli ailede yaşayan ergenlerin psikososyal sorunlarını belirlemek, gençlerin ebeveynlerine ilişkin duygu ve düşüncelerini değerlendirerek gençlerin psiko-sosyal destek ihtiyaçlarını ortaya koymaktır. Araştırmada yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmış, açık uçlu anket soruları ve derinlemesine mülakat teknikleri kullanılmış, doküman inceleme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın verilerinin çözümlenmesi ve yorumlanması; yarı yapılandırılmış görüşmeler ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubundakiler ebeveynlerini mutsuz, üzgün ve agresif, eşi olmadığı için eksiklik duygusu yaşayan ve çoğu zaman kendine de çocuğuna da yeterli ve bilinçli bakamayan ebeveyn olarak tanımlamaktadır. Korku, üzüntü, yalnızlık duygularını yaşadıklarında en çok anneleri destek vermektedir. Tek ebeveynli gençler sosyal aktivitelere katılım sağlamada sınırlılıklarının olduğunu belirtmektedir. Ebeveynlerinin kendilerini anladıklarında mutlu hissedeceklerini belirtmektedirler. Çalışmanın sonucunda ergenlik döneminde tek ebeveynli olma durumunun farklı tepkilere yol açtığı, cinsiyete göre farklılaşmadığı, başta ekonomik problemler olmak üzere sosyal, psikolojik ve tek ebeveynli olmaya yönelik problemlerin sık görüldüğü belirlenmiştir. Bu kapsamda tek ebeveynli ailelerin ve böyle ortamda yaşayan ergenlerin sorunlarını hafifletmeye yönelik çalışmalar önem kazanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Psychological Problems Of Adolescents Living In A Single Parent Family
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to identify the psychosocial problems of adolescents living in a single-parent family, assessing the feelings and thoughts of young people about their parents, and to reveal the needs of young people for psychosocial support. In the study, half-structured interviews were conducted, open-end survey questions and deep-interview techniques were used, document review technique was used. The analysis and interpretation of the data of the research was carried out through semi-structured discussions. The working group defines their parents as unhappy, sad and aggressive parents who experience a feeling of lack because they are not married, and who often do not take care of themselves and their children sufficiently and consciously. When they experience feelings of fear, sadness, loneliness, they most support their mothers. Single-parent youth indicates that they have limitations in providing participation in social activities. They say their parents will feel happy when they understand themselves. The study found that the condition of being a single parent in adolescence leads to different reactions, that it does not differ by gender, that the problems of being a single parent are often seen, primarily social, psychological and economic problems. In this context, the work aimed at relieving the problems of single-parents families and adolescents living in such a environment becomes important.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini