Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 9
Ayrılığın Ardından Ortaya Çıkan Ölümcül Şiddet
2021
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Romantik ilişkilerin bitmesinin ardından pek çok cinayet vakası ile karşı karşıya kalınmaktadır. Çalışmanın amacı, ayrılık ve şiddet ilişkisini ele alan araştırmalardan yola çıkılarak, ayrılık sonrasında ölümle sonuçlanan şiddete yol açan faktörleri ve süreçleri incelemektir. Web of Science üzerinden “şiddet” (violence) ve “ayrılık” (seperation) kelimeleri ile tarama yapılmış, adli dosyalar incelenerek, adli klinikteki çalışanlarla ve şiddet girişimi sonrası hayatta kalabilmiş bireylerle görüşülerek yapılmış çalışmalar ele alınmıştır. Depresyon, intikam veya partneri kontrol etme isteği ayrılıkların ölümle sonuçlanmasına sebep olan faktörlerdir. Çocukluk çağı olumsuz yaşantıları, güvensiz bağlanma, B kümesi kişilik özellikleri ayrılık anksiyetesiyle baş edememe ve cinayete kadar gidebilen şiddet içeren yollara başvurma ihtimalini arttırmaktadır. Risk faktörlerinden hareketle oluşturulmuş aile cinayetlerinin dinamikleri teorisine göre cinayet sembiyoz, ayrılma, kaybın reddi, çabalama, idrak etme ve ölümcül çözüm olmak üzere altı psikososyal evreden geçerek gerçekleştirilmektedir. Bu sürece ve risk faktörlerine dair edinilen bilgiler, cinayetten önce önlem alınabilmesi adına adli süreçte görev alan kişiler için oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Ayriligin Ardindan Ortaya Cikan Olumcul Si̇ddet
2021
Yazar:  
Özet:

After the end of the romantic relationships, many murder cases are faced. The aim of the study is to study the factors and processes that lead to violence after the separation, based on research on the relationship between separation and violence. The Web of Science scans the words “violence” and “seperation”, examines the judicial files, discusses the staff in the judicial clinic and the individuals who could survive after the violence attempt. Depression, revenge, or the desire to control the partner are the factors that lead to the death of divisions. Childhood negative experiences, uncertainty connections, group B personality characteristics increase the likelihood of dealing with the fear of separation and the possibility of applying to violent ways that can go to murder. According to the theory of the dynamics of family murders, created by the movement of risk factors, the murder is carried out through six psychosocial stages, including symposium, separation, denial of loss, effort, realization and fatal solution. The information obtained about this process and the risk factors is very important for those who are involved in the judicial process in order to be able to take measures before the murder.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 396
Atıf : 1.339
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini