Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 18
Gencleri Egitme Araci Olarak Somut Olmayan Kulturel Miras: İs Deneyimlerinden
2016
Dergi:  
Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma somut olmayan kültürel mirasın değişik kullanım varyantları ve öğrenilmesi, ekolojik profil ve tabiatı koruma, yurt bilgisi, gençlik kamplarında işlere gençlerin dahil edilmesi amacına adanmıştır. Somut olmayan kültürel miras, gelenekleri, formları, tasavvurları, ifadeleri, bilgileri, görgü ve yatkınlıkları ifade etmektedir, aynı zamanda da onlarla bağlantılı olan araç-gereçleri, nesneleri, mekânları, muhtelif faktörleri, değişik grup ve toplum kesimleriyle kültürel yaygınlaşmayı, bazı hallerde farklı şahıslarla taşınan onların kültürel miras parçasını kapsamaktadır. Son zamanlarda ilk sırada yeni tip müze eserlerinin görüldüğü müzecilik daha fazla ilgi görmektedir. Müzecilik ve pedagojik eğitimin önemli olduğu kadar somut olmayan kültürel mirasın öğretilmesi ve tecrübe edilmesi de bizim için en az o kadar önemlidir. Somut olmayan kültürel mirasa olan ilgi “aşağı” doğrudur. Maalesef, kendiliğinden (spontane) hareketin yetersizliğinin temeli, zayıf metodoloji ve eksik bilimsel alt yapıdır. Böyle bir temelin kaynaklarından biri müzeler ve müze tipi kuruluşlar olabilir (olmaktadır). Moskova bölgesi Balaşinsk altı bölgesinin çocuk ve yeniyetmeleri için (1995’ten beri) 11 tane yaz kampı saha çalışması.

Anahtar Kelimeler:

Nematerialnoye Kulturnoye Naslediye Kak Sredstvo Vospitaniya Molodoji: İz Opita Raboti
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 165
Atıf : 325
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini