Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 22
Ogretmen Adaylarinda Kulturel ve Dogal Mi̇rasi Koruma Bi̇li̇nci̇ni̇ Geli̇sti̇rmek Uzere Yapilmis Ornek Bi̇r Calisma
2018
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kültürel ve doğal mirasın korunması ve yaşatılması çerçevesinde tarihî ve doğal çevrenin günümüz yaşantısı ile bütünleştirilerek geleceğe aktarılması önemli bir yer tutmaktadır. Kültür varlıkları tarihî, ekonomik, estetik ve belge değerlerinin yanı sıra kent kimliklerinin oluşmasındaki belirleyici rolleri sebebiyle de büyük bir öneme sahiptir. Kültürel-tarihî kimliğine sahip çıkan bir toplum yaratma isteği, dolayısıyla kültürel ve doğal mirası koruma kararlılığını bütün bir topluma mal etme gerekliliği, bu konuda özellikle öğretmen adaylarının bilgi ve buna bağlı olarak gelişen bir bilince sahip olmalarını zorunlu hale getirir. Çünkü yaşadığı çevreyi tanıyan, bilen, bu çevre ile ilişkiye giren, onu anlamaya ve anlamlandırmaya çalışan, tarih bilincine sahip bireyler elbette kendi geçmişlerinden gelen kültürel ve doğal varlıkları koruyacak, onlara sahip çıkacak, onların aynı zamanda insanlığın ortak mirası olduğunu bilerek onları dünyaya aktaracak, yarınlara taşıyacak ve böylelikle devamlılıklarını sağlayacaklardır. Böyle bireyler yetiştirebilmeleri için öncelikle öğretmen adaylarına gerekli bilgi verilmeli, yakın tarihî ve doğal çevrenin nasıl kullanılabileceği öğretilmelidir. Bu bağlamda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri ile “Yanıbaşımızdaki Tarih” projesi çerçevesinde bir çalışma yapılmıştır. Üç aşamada gerçekleştirilen bu çalışma için Bolu’ya 54 km. mesafede bulunan ve kuruluşu itibariyle çok eski bir yerleşim yeri olan, ancak henüz yeteri kadar tanınmayan Seben ilçesi seçilmiştir. Kaya evleri, peri bacaları, geleneksel konut mimarisi, tarihi eserleri ve fosil ormanları ile dikkat çeken Seben böyle çalışma için son derece uygundur. Bu bildiride, programlı bir tarihî ve doğal çevre gezisinin nasıl yapılması gerektiği Seben örneği üzerinden hem teorik hem de görsel olarak sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.723
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi