Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 66
 İndirme 8
“pırıl” Çizgi Filminin Değerler Eğitimi Açısından Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde hırsızlık, cinayet, tecavüz gibi suçlar oldukça yaygınlaşmıştır. Bu durum değerler eğitiminin önem kazanmasına neden olmuştur. Çizgi filmler özellikle çocukların hayatında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çocukların izledikleri çizgi filmlerin özelliklerinin iyi bilinmesi gerekir. Bu araştırmada TRT Çocuk kanalında yayınlanan yerli bir yapım olan Pırıl çizgi filmi değerler eğitimi açısından incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan doküman incelemesi tekniği kullanılmıştır. Çizgi filmin Youtube üzerinden en çok izlenen 5 bölümü içerik analizi yoluyla en az iki kez izlenerek taranmıştır. Birkök’ün değerler sınıflandırması ile Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi’ni ilişkilendiren yaklaşımından hareketle bir değerler tablosu hazırlanmıştır. 5 bölümün tamamı içerik analiz türlerinden kategorisel içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Araştırmada değerler ayrı ayrı başlıklar halinde verilmiş ve çizgi filmin bölümlerinden örneklendirilmiştir. Araştırmanın sonunda çizgi filmde sorumluluk, öğüt verme, yardımseverlik, estetik, dostluk, nezaket, bilme ve anlama isteği, güven, özgüven, cömertlik, teselli etme, hoşgörü, dürüstlük, sevgi ve pişmanlık olmak üzere 15 değer tespit edilmiştir. Bunlar içerisinde en fazla yer alan değer “nezaket”tir. Ayrıca “estetik ve sorumluluk” değerleri de çok geçen değerler arasında belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of “piril” Cartoon In Terms Of Values Education
2021
Yazar:  
Özet:

Crimes such as theft, murder and rape have become quite common today. This situation caused the values education to gain importance. Cartoons have an important place especially in children’s life. For this reason the characteristics of the cartoons that children watch must be well known. In this research “Pırıl” cartoon which is the local production published on TRT Çocuk channel was examined in terms of values education. The document review technique, which is one of the qualitative research, methods was used in the research. The 5 most watched episodes of the cartoon were screened by watching them at least twicw through content anlysis. A table of values was prepared based on Birkök’s classification of values and Maslow’s approach to the Hierarchy of Nedds. All 5 sections were analyzed by categorical content analysis method, one of the content analysis types. In our research values are given in separate titles and exemplified from the parts of the cartoon. At the end of the research 15 values were determined in the cartoon responsibility, courtesy, benevolence, aesthetics, friendship, kindness desire to know and understand, trust, self-confidence, generosity, confort, tolerance, honesty, love and regret. The most included value among this is “courtesy”. In addition the values of “aesthetics and responsibility” are among the very past values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.547
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini