Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 208
 İndirme 57
 Sesli Dinleme 1
Matematik Ogretiminde Problem Cozme Stratejisi Olarak Canlandirma Kullanilmasinin Ogrenci Basarisina ve Hatirlama Duzeyine Etkisi
2008
Dergi:  
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, “canlandırma yönteminin ilköğretim 5.sınıf öğrencilerinin matematik derslerindeki problem çözme sürecinde öğrencinin başarı ve hatırlama düzeylerine etkisi var mıdır?” sorusunun araştırılması amaçlanmıştır. Araştırma, İstanbul ili, Anadolu yakasındaki bir ilköğretim okulunun 5. sınıfında öğrenim gören toplam 76 öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Çalışma başlangıcında her iki gruba 10 tane rutin olmayan sorudan oluşan ön test uygulanmıştır. Bu test, aynı zamanda son test ve hatırlama testi olarak yeniden kullanılmıştır İlköğretim 5. sınıf programındaki problem çözme süreci göz önüne alınarak, deney grubundaki öğrencilerle yapılan derste problemler canlandırılmış, kontrol grubundaki öğrencilerle ise düz anlatımla problem çözme süreci gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucu canlandırma yönteminin kullanıldığı deney grubunun düz anlatımın kullanıldığı kontrol grubuna göre problem çözme ve hatırlamada daha yüksek başarıya sahip olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Use Of Resuscitation As A Problem-solving Strategy In Mathematics Teaching On Student Success and Memory Level
2008
Yazar:  
Özet:

In this study, "Do the animation method have an impact on the student's success and level of memory in the problem-solving process of primary 5th grade students in math lessons?" It is intended to investigate the question. The study was conducted on a total of 76 students who studied in the 5th grade of a primary school on the side of Istanbul, Anadolu. At the beginning of the study, the two groups were subjected to a preliminary test consisting of 10 non-rutinely questions. This test was also reused as the last test and memory test, taking into account the problem-solving process in Primary Education 5th class program, the problem-solving process was carried out in the class with the students in the experiment group, and the problem-solving process was carried out with the students in the control group. The results of the research showed that the experimental group in which the reproduction method was used had higher success in problem-solving and memory compared to the control group in which the straight description was used.

Anahtar Kelimeler:

0
2008
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 829
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini