Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sınıflarındaki Çocuklarla Kitap Okuma Öncesindeki Hazırlık Süreçlerinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Ana Dili Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocukların gelişimlerini desteklemek amacıyla resimli çocuk kitaplarıyla erken dönemden itibaren tanışmalarını sağlamak gerekmektedir. Kitap okuma süreçlerinin nitelikli ilerlemesi için çocuklarla birlikte kitap okuyacak yetişkinlerin kitapları çocuklarla paylaşmadan önce çeşitli hazırlıklar yapmaları önemlidir. Bu çalışmanın amacı, okul öncesi dönem çocuklarıyla çalışan öğretmenlerin, kitap okuma öncesi hazırlıklarının neler olduğunun belirlenmesidir. Bu çalışma nitel araştırma desenlerinden biri olan durum çalışması kapsamında yürütülmüştür. Araştırmacılar tarafından hazırlanan “Çocuklarla Kitap Okuma Öncesindeki Hazırlık Süreçlerini Belirleme Formu” 47 öğretmene e-posta aracılığıyla iletilmiştir. Bu formlardan elde edilen veriler betimsel analiz ile incelenmiştir. Bilgileri derinleştirmek amacıyla dokuz öğretmen ile odak grup görüşmesi gerçekleştirilmiş ve elde edilen veriler içerik analizi ile incelenmiştir. Öğretmenler kitapları çocuklarla paylaşmadan önce, süreci daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için başta kitapla ilgili ilgi çekici bir materyal bulundurma, kapak ya da öykü ile ilgili sorulacak soruları ve dikkat çekilecek noktaları belirleme gibi ön hazırlıklar yaptıklarını belirtmişlerdir. Öğretmenlerin kitap okumaya zihinsel olarak hazırlandıkları ancak kitap okuma planları oluşturmadıkları, kitapları fen, matematik, sanat gibi etkinlik türleriyle bütünleştirebildikleri ve ailelere çocuklarıyla kitap okumaları için nitelikli kitaplar önerdikleri bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Preschool Teachers' Preparation Processes Before Reading Books With Children In Their Classes
2023
Yazar:  
Özet:

Familiarizing children with picture books from an early age to support their development plays a significant role in their development. For the qualified progress of book reading processes, it is important that adults who will read books with children make various preparations before sharing the books with children. This study aimed to identify pre-reading preparations of teachers working with preschool children. In this research, case study, which is one of the qualitative research methods, was used. Accordingly, the researchers produced a form titled “Identification of Reading Preparation Processes with Children” and emailed the form to 47 preschool teachers. The data obtained from these forms were analyzed by descriptive analysis. In order to deepen the knowledge, focus group interviews were conducted with nine teachers and the data obtained were analyzed by content analysis. The teachers stated that they made preliminary preparations before sharing the books with the children such as having an interesting material about the book, determining the questions to be asked about the story along with the cover, and the points to draw attention in order to carry out the process more effectively. It could be concluded that the teachers were prepared for reading, but they did not produce a reading plan. Moreover, it was found out that teachers could integrate book reading to different types of activities such as science, mathematics and art, and they recommended high-quality books for families to read with their children at home.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ana Dili Eğitimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 624
Atıf : 5.609
2023 Impact/Etki : 0.806
Ana Dili Eğitimi Dergisi