Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 108
 İndirme 60
Annelerin Okul Öncesi Dönem Çocuklarına Kitap Okuma ve Almaya İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Mersin University Journal of the Faculty of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul öncesi dönem çocuklarının annelerinin çocuklarına kitap okuma ve kitap almaya ilişkin görüşlerini derinlemesine incelemektir. Bu araştırma, karma yöntem ile gerçekleştirilmiştir ve okul öncesi dönemde çocuğu olan 292 anneden öz-bildirimlerine dayalı soru formu aracılığıyla nicel veri ve 9 anne ile de yüz yüze yapılan görüşmeler aracılığıyla nitel veri elde edilmiştir. Elde edilen nicel veriler, frekans ve yüzdeleri hesaplanarak değerlendirilmiştir. Nicel veriler ise betimsel analize tabi tutulmuştur. Araştırmanın sonucunda, annelerin çoğunun kendilerinin ayda bir kitap okuduğu evinde kendilerine ve eşlerine ait 0-5 arasında kitap olduğu çocuklarına iki-üç günde bir kitap okuduğu çocuklarının evde kendine ait kitapların sayısının 0-5 arasında olduğu çocuklarına yaklaşık üç yaşında kitap okumaya başladığı çevrelerinde bir halk kütüphanesi olmadığı çocuklarına kitap alırken, alacakları kitabı çocukları ile birlikte seçtiği bulunmuştur. Ayrıca, araştırmaya katılan annelerin çoğu, evlerinde çocuklarının kitaplarını koymak için ayırdıkları özel bir bölüm olduğunu çocuklarına evde en çok kendilerinin kitap okuduğunu çocuklarının onlara kitap okumalarından hoşlandığını kendilerinin de çocuklarına kitap okumaktan hoşlandığını çocuklarına kitap okuduktan sonra kitaptaki hikâye hakkında bazen sohbet ettiğini ve çocuklarından kitaptaki resimlere bakarak kendisinin bir hikâye oluşturmasını bazen istediğini çocuklarına ayda bir ya da iki kez kitap aldığını belirtmiştir. Bununla birlikte annelerin çocuklarına kitap alırken, kitabın en çok çocukların gelişim özelliklerine uygun olmasına, kitabın konusuna ve çocuklarının kitabı beğenmesine dikkat ettikleri bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review Of Mother's Opinions On Pre-school Children's Reading and Receiving
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to thoroughly examine the views of pre-school children of their mothers on their children about reading and getting books. This research was carried out by a mixed method and the qualitative data was obtained through the qualitative data and the qualitative data through the question form based on self-references from 292 mothers who had a child in the pre-school period and through face-to-face conversations with 9 mothers. The quantum data obtained is calculated by the frequency and percentage. The data is submitted to visual analysis. The study found that most mothers read one book a month; they had a book between 0 and 5 in their homes; they read one book every two or three days; their children had a book between 0 and 5 in their homes; they started reading books at the age of about three; they had no public library around them; they chose the book they would receive with their children when they bought a book. Moreover, the majority of the mothers who participated in the research indicated that it was a special part that they allocated their children to put their books in their homes; that their children read the most books in their homes; that their children like to read them; that they like to read their children; that they sometimes talk about the story in the book after reading their children; that they sometimes want their children to create a story by looking at the pictures in the book; that they receive their children a book once or twice a month. However, when the mothers buy books to their children, they found that the book is most suited to the developmental characteristics of the children, the subject of the book and their children like the book.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mersin University Journal of the Faculty of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 7.987
2023 Impact/Etki : 0.767
Mersin University Journal of the Faculty of Education