Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
İlkokul Öncesi Çocuklar İçin Artırılmış Gerçeklikli Dil Öğrenme Aracının Etkinliğinin İstatistiksel Analizi
2023
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi, dil eğitimi de dahil olmak üzere pek çok alanda kullanılmıştır. Ancak, AR teknolojisinin erken çocukluk eğitimindeki uygulamaları üzerine sınırlı araştırma bulunmaktadır. Bu makale, anaokulu öncesi seviyedeki öğrencilerin yeni kelime öğreniminde bir AR uygulamasının etkililiğinin istatistiksel analizine odaklanmaktadır. Yabancı dil kelime öğreniminde geleneksel yöntemlerle (kartlar) ve bir AR uygulaması kullanarak öğrenmenin etkililiğini karşılaştırmak için ön-test/son-test deneysel tasarım çalışması yaptık. Üç anaokulundan, üç yaş grubu olan 4, 5 ve 6 yaşlarındaki öğrenciler üzerinden veri topladık. Karışık ANOVA Modeli, kontrol ve tedavi gruplarının ön-test ve son-test puanları aracılığıyla ortalamalarını karşılaştırmak için kullanılmıştır. Ayrıca, grupların ön-test ve son-test puanlarının iç tutarlılığını görmek için güvenilirlik analizi gerçekleştirdik. Güvenilirlik tahmini olarak Cronbach alfa puanlarını kullandık. Ayrıca, her yaş grubu için madde toplam korelasyonunu ve madde zorluk derecesini hesapladık.

Sonuçlar, tüm yaş grupları için Cronbach alfa değerlerinin .80 ile .95 arasında olduğunu göstermektedir (> .70). Madde analizi sonuçları, kelime testinde en kolay ve en zor soruları belirlemiştir. Karışık ANOVA Modelinin sonuçları, her yaş grubu için ön-testler ve son-test sonuçları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olduğunu göstermektedir (zaman faktörü) (p=0.00, her yaş grubu için p<0.05). Ayrıca, dört yaşındakiler (p=0.00, p<0.005) ve beş yaşındakiler (p=0.045, p<0.05) için AR uygulamaları sınıfta kullanıldığında yabancı dil öğreniminde ön/son-test puanları ve kontrol/tedavi grupları arasında etkileşim etkisi olduğunu gösteriyoruz.

Anahtar Kelimeler:

Statistical Analysis Of The Effectiveness Of An Augmented Reality Language Learning Tool For Pre-elementary School Children
2023
Yazar:  
Özet:

Augmented Reality (AR) technology has been utilized in many fields, including language education. However, there is limited research on its application in early childhood education. This paper focuses on the statistical analysis of an AR application’s efficacy for learning new vocabulary at the pre-elementary school level. We used a pre-test/post-test experimental design study to compare the effectiveness of learning foreign language vocabulary using traditional approaches (flashcards) and using an AR app. We collected the data from three daycares on students at three age groups, 4, 5, and 6 years old. The Mixed ANOVA Model is used to compare the control and treatment groups’ means through pre-test and post-test scores. We also conducted a reliability analysis to see groups’ pre-test and post-test scores are internally consistent. We used Cronbach’s alpha scores as the reliability estimate. Besides, we calculated the item-total correlation and item difficulty for each age group.

The results show that Cronbach’s alpha values for all age groups are between .80 and .95. (>.70). The item analysis results identified the easiest and the most difficult questions on the vocabulary test. The results of the Mixed ANOVA Model show the statistically significant difference between pre-tests and post-test results (time factor) for each age group (p=0.00, p<0.05 for each age group). We also show there is an interaction effect between pre/post-test scores and control/treatment groups for four-year-olds (p=0.00, p<0.005) and five-year-olds (p=0.045, p<0.05) in learning a foreign language when AR apps are utilized in the classroom.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.200
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini