Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 203
 İndirme 104
Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet ve Kadının İşgücüne Katılımına İlişkin Mikroekonometrik Analiz: Türkiye
2019
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadına yönelik aile içi şiddet, boyutu ve türleri değişmekle beraber tüm dünyada kadınların yaşadığı ortak ve önemli bir toplumsal sorundur. Kadına yönelik aile içi şiddet kadınları sadece fiziksel ve psikolojik olarak etkilememekte aynı zamanda hukuki, sosyal, siyasal ve ekonomik statülerinin gelişmesini de engellemektedir. Bu çalışmada, kadına yönelik aile içi şiddeti etkileyen faktörler belirlenmeye çalışılmış ve kadının işgücüne katılımının aile içi şiddet üzerindeki etkisi değerlendirilmiştir. Veriler, 2008 ve 2014 yıllarında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan “Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması” anketlerinden elde edilmiştir. Analiz iki durumlu logit model ile gerçekleştirilmiştir. Analiz sonuçlarına göre kadının yaşı arttıkça kadına yönelik şiddetin arttığı tespit edilmiştir. Kadının ve eşinin eğitim düzeyi arttıkça aile içi şiddetin azaldığı g.rülmüştür. Kadının çalışması yani işgücüne katılması şiddet görmesini engelleyen bir faktör değildir. Çalışan kadınların çalışmayan kadınlara göre fiziksel ya da cinsel şiddet yaşama olasılığı daha fazladır. Eşlerin alkol kullanması, kumar oynaması ve uyuşturucu kullanması durumunda aile içi şiddetin arttığı belirlenmiştir. Marmara Bölgesine görefazla aile içi şiddetin yaşandığı bölge 2008 yılında Doğu Anadolu Bölgesi, 2014 yılında İç Anadolu Bölgesi olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Kadina Yonelik Aile İci Siddet ve Kadinin İsgucune Katilimina İliskin Mikroekonometrik Analiz: Turkiye
2019
Yazar:  
Özet:

Violence against women in the family is a common and important social problem that women around the world are experiencing with the change in size and species. Family violence against women not only affects women physically and psychically but also prevents the development of their legal, social, political and economic status. This study tried to identify the factors affecting domestic violence against women and assessed the impact of women’s participation in labour on domestic violence. The data were obtained from the survey "Inquiry of domestic violence against women in Turkey" conducted by the Turkish Statistical Bureau in 2008 and 2014. The analysis was carried out with two logit models. According to the results of the analysis, the age of a woman increases the violence against a woman. As the level of education of the woman and her wife increases, the violence in the family decreases. Women’s work is not a factor that prevents the participation in the workforce from experiencing violence. Working women are more likely to experience physical or sexual violence than women who do not work. In cases of alcohol use, gambling and drug use, domestic violence has increased. The area where domestic violence occurred over the region of Marmara was identified as the Eastern Anadolu Region in 2008 and the Inner Anadolu Region in 2014.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 717
Atıf : 2.649
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini