Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 7
Denizcilik İşletmelerinde Dönüşümcü Liderlik ile Çalışanların Gösterdiği Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Arasındaki İlişkiler
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Denizcilik işletmeleri sürekli bir değişim ve rekabet ortamı içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Böyle bir ortamda yöneticilerin davranışları, çalışanlarının davranışlarını da etkilemektedir. Farklı sektörlerde yapılan çalışmalarda, çalışanların örgütsel vatandaşlık davranışının işletme performansını olumlu yönde etkilediği, dönüşümcü bir liderin çalışanların örgütsel vatandaşlık davranışı sergilemesinde önemli bir rol oynadığı, çalışanların bu davranışlarını artırmanın bir yönteminin de liderin dönüşümcü liderlik niteliklerini göstererek sağlanabileceği ifade edilmektedir. Bu çalışmanın amacı, denizcilik işletmelerinde çalışanların dönüşümcü liderlik algıları ile gösterdikleri örgütsel vatandaşlık davranışları arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda, denizcilik sektörünün kara yönetiminde yer alan Türkiye’deki 16 gemi yönetim işletmesinden 146 çalışan üzerinde anket uygulanmış ve elde edilen veriler analiz edilmiştir. Araştırma esnasında dönüşümcü liderlik ve örgütsel vatandaşlık davranışı kavramlarına yönelik literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra oluşturulan araştırma metodolojisi ışığında korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Yapılan analiz sonuçlarına göre, yöneticilerin gösterdiği dönüşümcü liderlik davranışları ve tüm alt boyutları ile çalışanların gösterdiği örgütsel vatandaşlık davranışı ve tüm alt boyutları arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki olduğu ayrıca dönüşümcü liderliğin örgütsel vatandaşlık davranışı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur .

Anahtar Kelimeler:

Relationships Between The Transitional Citizenship Behavior and The Transitional Citizenship Behavior Between The Transitional Citizens
2021
Yazar:  
Özet:

The maritime enterprises continue to operate in a constant change and competitive environment. In such a environment, the behavior of the managers also affects the behavior of their employees. Studies in different sectors show that employees’ organizational citizenship behavior positively affects the business performance, that a transformative leader plays an important role in the demonstration of employees’ organizational citizenship behavior, that a method of improving employees’ behavior can also be achieved by showing the leaders’ transformative leadership qualities. The aim of this study is to explore the relationship between the transformative leadership perceptions of employees in maritime enterprises and the organizational citizenship behaviors they show. In accordance with this objective, the survey of 146 employees from the 16 shipping management enterprises in Turkey, which are under the maritime management of the maritime sector, has been implemented and the data obtained has been analyzed. During the research, a literary scan on the concepts of transformative leadership and organizational citizenship behavior was carried out. In the light of the research methodology created later, correlation and regression analyses were applied. According to the results of the analysis, the transformative leadership behavior shown by managers and the organizational citizenship behavior shown by all its subdimensions and employees and all its subdimensions have a positive and meaningful relationship, and the transformative leadership has a meaningful impact on the organizational citizenship behavior.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 218
Atıf : 554
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini