Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 120
 İndirme 47
Örgütsel Değişim Sürecinde Öğrenen Örgütler ve Örgüt Geliştirme
2013
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her şeyin çok hızlı değiştiği günümüzde örgütlerintemel sorunu, bu değişime başarılı bir biçimde uyum sağlamaktır. Bu makalenin amacı; bu uyumun öğrenen örgütler ve örgüt geliştirme yöntemleriyle daha başarılı bir biçimde sağlanabileceğini ortaya koymaktır. Değişim sürecinin başarılı bir biçimde yönetimi önemli ölçüde kullanılan yöntemlere bağlıdır. Literatür taramasıyla elde edilen bilgilerden uygulanmasıyla sürecin başarılı bir biçimde yönetebileceği gösterilmeye çalışılmıştır. Sözkonusu yöntemler, örgütlerintemel kaynağı olan ve onun başarısında önemli bir yere sahip bulunan çalışanların, niteliklerinin artırılması ve geliştirilmesiyle ilgilidir. Çalışanların desteği ve katkısı olmadan değişim sürecinin başarıyla yönetilmesi mümkün değildir. Değişim kesintisiz bir süreç olup, çalışanların bu sürecin gerektirdiği bilgi ve beceriye sürekli sahip olmaları gerekir. Bu bağlamda insan merkezli olan öğrenen örgütler ve örgüt geliştirme yöntemleri etkili bir biçimde kullanılabilir. Örgüt geliştirme, örgütün sosyal süreçlerine stratejik müdahalelerle gerçekleştirilir. Örgüt geliştirme, planlı bir değişimi gerçekleştirmek için örgütsel tutum, davranış ve kültürünü değiştirmeyi hedefler; örgütün inanç, değer ve yapısını eğitim süreciyle değiştirir ve örgütü bir bütün olarak geliştirmeye çalışır. Öğrenen örgütler ise sürekli öğrenir ve bunu bir yöntemle düzenli hale getirirler. Öğrenen örgütler, bilginin yaratılması, elde edilmesi, paylaşılması ve transferi konusunda uzmanlaşmış olup, elde ettiği yeni bilgiler doğrultusunda davranışlarını değiştirebilirler. Örgütsel değişim sürekli öğrenen, öğrendiğini paylaşan ve kendini geliştiren bireylerle daha kolay gerçekleştirilebilir. Örgütsel değişim, çalışanların değişim ve dönüşümüne bağlıdır. Bunun içiniyi yöntem, sürekli öğrenen ve gelişen bir örgüt yaratmaktır. Her iki yöntemde örgütün insan kaynağı kalitesini artırmak suretiyle örgütsel değişimi gerçekleştirmek ister. Bir başka deyişle örgütsel değişim, insanın değiştirilmesi ve geliştirilmesi temeline dayanır. İnsan kaynağının kalitesi, değişimin kalitesini ya da bir başka deyişle düzeyini belirler. Başarılı bir örgütsel değişim, bilgi ve beceri kadar, çalışanların tutum, tavır ve davranışlarına da bağlıdır. Bu nedenle değişim için öğrenen örgüt ve örgütsel gelişme yöntemleri birlikte kullanılmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Organizations and Organizations Learning In The Process Of Organizational Change
2013
Yazar:  
Özet:

Today, when everything is changing very quickly, the main problem of organizations is to successfully adapt to this change. The purpose of this article is to reveal that this harmony can be achieved more successfully by learning organizations and organizational development methods. Successful management of the change process depends largely on the methods used. It has been tried to show that by applying the information obtained by the scan of literature, the process can be successfully managed. These methods are related to the improvement and development of the qualifications of employees who are the main source of organizations and have an important place in their success. It is impossible to successfully manage the exchange process without the support and contribution of employees. Change is an uninterrupted process, and employees need to have the knowledge and skills that this process requires constantly. In this context, human-centric learning organizations and organizational development methods can be effectively used. Organization development is carried out through strategic interventions in the social processes of the organization. Organizational development aims to change the organizational attitude, behavior and culture in order to a planned change; changes the organization's belief, value and structure through the educational process and strives to develop the organization as a whole. The organizations that learn are constantly learning and they make it regular in a way. Learning organizations are specialized in creating, obtaining, sharing and transferring information and can change their behavior according to the new information they obtain. Organizational change can be made easier with individuals who constantly learn, share what they learn and develop themselves. Organizational change depends on the change and transformation of employees. This is the way to create a constantly learning and developing organization. In both ways, the organization wants to make an organisational change by improving the quality of human resources. In other words, organizational change is based on the basis of human change and development. The quality of human resources determines the quality of change, or in other words, the level of change. A successful organizational change, as well as knowledge and skills, depends on employees’ attitudes, attitudes and behaviors. Therefore, organizational and organizational development methods that learn to change should be used together.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.915
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini