Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 122
 İndirme 54
 Sesli Dinleme 1
Artırılmış Gerçeklik Teknolojisinin Fen Bilimleri Dersi Akademik Başarısına Etkisi
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojik araç ve uygulamaların boyutları giderek küçülürken, insanlar üzerindeki etkileri ve sağladıkları faydalar artmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte mobil cihazlar üretim sonrasında gömülü olarak gelen yazılımların kullanıldığı ortamlar olmaktan çıkıp bilgisayarlarda bulunan programların benzerlerinin ya da mobil cihazlar için özel olarak geliştirilmiş uygulamaların çalıştığı ortamlar haline gelmiştir. Gerçek dünya üzerine sanal materyallerin düşürülmesi ile uygulanan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi, teknolojinin eğitimdeki kullanımının en son ve en önemli örneklerinden biridir. Bu çalışmada “Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitesi Artırılmış Gerçeklik teknolojisi kullanılarak anlatılmış ve öğrencilerin akademik başarısına etkisi araştırılmıştır. Araştırmada ön test-son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ankara’da bir ortaokulda öğrenim gören 7. sınıftaki 60 öğrenci oluşturmaktadır. ‘Dünya ve Evren’ konusu deney grubunda mobil Artırılmış Gerçeklik uygulaması olan Space 4D+ ile anlatılmıştır. Kontrol grubunda ise ders, yapılandırmacı yaklaşıma dayalı olarak anlatılmış ve soru cevap şeklinde işlenmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen “Başarı Testi” uygulanmıştır. Verilerin analizi SPSS 22 istatistik programı kullanılarak yapılmıştır. Araştırma bulgularına göre deney ve kontrol grubu öğrencilerinin başarı testi (son test) sonuçları arasında anlamlı farklılık vardır (p<.05). Bu farklılık deney grubu lehinedir. Artırılmış Gerçeklik materyali kullanımı ile deney grubundaki öğrencilerin akademik başarılarında, kontrol grubundaki öğrencilerin akademik başarılarına göre bir artış gözlemlenmiştir. Artırılmış gerçeklik uygulaması öğrencilerin uzayı ve evreni daha yakından tanımasını, güneş sistemini öğrenmelerini, gezegenlerin genel özelliklerini bilmelerini, uzay araçlarını tanımalarını ve uzay araçlarının çeşitliliğini görmelerini, gezegenleri Güneş’e yakınlıklarına göre sıralama becerileri kazanmalarını sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini