Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 37
 İndirme 10
Türkiye Hokey Milli Takımının 2018 Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası performansının farklı değişkenler açısından analizi
2020
Dergi:  
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye Hokey Milli Takımının 2018 Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası performansının farklı değişkenler açısından analiz edilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, oynanan müsabakalarda gollerin atıldıkları zaman dilimleri, gol bölgeleri, gol türleri, gollerin oluş şekilleri, penaltı ve penaltı-korner sayıları, gol yüzdeleri, pas, şut ve faul sayıları gibi değişkenlerin analizi yapılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 18.0 programında kaydedilmiş, frekans ve yüzde değerleri hesaplandıktan sonra yorumlanmıştır. Türkiye Hokey Milli Takımının, attığı gollerin %43’ü 36-40. dakikalar arasında, attığı (%71.5) ve yediği (%56.5) gollerin büyük çoğunluğu ise müsabakaların ikinci devrelerinde meydana gelirken, attığı gollerin %57,1’i, yediği gollerin ise %47.8’i orta bölgelerden gerçekleşmiştir. Türkiye, rakip takımlara gol oluş şekline göre en çok oyun içinden (%50.0) ve süpürme tekniği (%57.1) atarken, yediği gollerin büyük çoğunluğu yine müsabakanın akışına göre oyun içinden (%60.9) atılmıştır. Hokey Milli Takımının, %89.7’lik bir pas başarı yüzdesine ve %57.6’lık şut başarı yüzdesine ulaştığı, rakip takımların ise %94.5 ortalama pas başarı yüzdesi ve %66.1 şut başarı yüzdesi ile her iki değişkende de daha yüksek bir oranda olduğu tespit edilmiştir. Çalışmada elde edilen bulgulardan hareketle, sonuç olarak, Hokey Milli Takımının genel başarı düzeyini yükseltebilmesi açısından, atılan gollerin müsabaka içindeki farklı zaman dilimlerine de yayılması, gol atmak için bütün bölgelerin kullanılabilmesi, atılan gollerin çeşitlerinin ve oluş şekillerinin zenginleştirilmesi, maçın tamamındaki toplam pas sayısının arttırılarak oyundaki hakimiyetin ele alınabilmesi, isabetli pas ve isabetli şut yüzdesininin arttırılması, isabetsiz pas, isabetsiz şut, top kaybı ve faul sayılarının azaltılması ile ilgili çalışmaların amaçlanmasının gerekli olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

An analysis of the performance of the 2018 Salon Hockey European Championship of the Turkish National Hockey Team in terms of different variables
2020
Yazar:  
Özet:

This study was done with the aim of analysing the performance of the 2018 Salon Hockey European Championship of the Turkish National Hockey Team in terms of different variables. The study analysed the variables when the goals were thrown, the streams, the streams, the types of goals, the forms of the goals, the penalty and penalty-corner numbers, the percentage of the goals, the pass, the shut and the faul numbers. The obtained data is recorded in the SPSS 18.0 program, interpreted after the frequency and percentage values are calculated. The Turkish Hockey National Team, 43% of the goals he scored between 36-40 minutes, the majority of the goals he scored (71.5) and he ate (56.5) occur in the second round of matches, 57.1% of the goals he scored, and 47% of the goals he ate. Eight of them came from the middle. While Turkey scored the most in the game (%50.0) and the damping technique (%57.1), the majority of the goals he eats was again scored in the game (%60.9) according to the flow of the match. The National Hockey Team has reached a 89.7 per cent pass success rate and a 57.6 per cent shut success rate, while the competitors have a 94.5 per cent average pass success rate and a 66.1 per cent shut success rate with both variables at a higher rate. From the findings obtained in the study, as a result, in terms of the overall level of success of the Hockey National Team, the spread of the goals thrown into different time spaces in the competition, the use of all areas to throw the goals, the enrichment of the varieties of the goals thrown and forms, the total number of passes in the whole game can be dealt with the dominance in the game, the increase of the pass and the percentage of the pass and the percentage of the pass and the percentage of the pass and the percentage of the pass and the percentage of the pass and the percentage of the pass.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 1.161
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi