Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Özdirenç yöntemi kullanılarak donatılı betonların anizotropisinin belirlenmesi
2020
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anizotropi, malzeme özelliklerinin yöne bağlı değişmesidir. Betondaki anizotropi derecesinin belirlenmesi beton özelliklerinin ve kalitesinin ortaya konulabilmesi açısından önemlidir. Bu amaçla tahribatsız jeofizik yöntemlerden olan özdirenç yönteminden yararlanılabilir. Yapılan çalışmada donatılı beton üzerindeki özdirenç ölçümlerinin yöne bağımlılığının zamana, kür koşullarına, beton dayanımına ve donatı çapına bağlı değişimi araştırılmıştır. Bu amaçla, çalışma düşük, orta ve yüksek dayanım özelliklerine sahip 3 beton tasarım üzerinde gerçekleştirilmiştir. Her tasarım 150mm ebatlarında 18’er adet küp numunenin tam ortasında bir adet 10, 14 veya 20 mm çapında ve yaklaşık 250 mm uzunluğunda donatı bulunduracak şekilde hazırlanmıştır. Toplamda 162 numunenin yarısı 90 gün süreyle su kürüne, diğer yarısı da hava kürüne tabi tutulmuştur. Belirli zaman dilimlerinde mukavemetleri farklı olan donatılı betonların her yüzeyinde özdirenç cihazı ile birbirine dik iki ölçü olmak üzere 4 yüzeyde toplam 8 özdirenç değeri belirlenmiştir. Böylece betonun gözeneklerinin su ya da hava dolu olmasına bağlı olarak anizotropi ortaya konulabilir. Özdirenç yöntemi ile havaya doygun betonlarda anizotropi belirlenebilirken aynı betonun suya doygun halinde anizotropi ortaya konulamamıştır. Sonuç olarak beton gözeneklerinin doygunluk türünün özdirenç yöntemi ile anizotropinin belirlenmesini etkilediği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Determination of anizotropy of concrete equipped using the self-drawing method
2020
Yazar:  
Özet:

Anizotropy is the directional change of material characteristics. The determination of the anizotropic degree in concrete is important in terms of the characteristics and quality of concrete. For this purpose, it is possible to take advantage of the non-destructional geophysical methods. The study has studied the variation of the direction dependency of the isolation measurements on the equipped concrete depending on time, curve conditions, concrete resistance and the diameter of the equipment. For this purpose, the work was carried out on 3 concrete designs with low, medium and high resistance characteristics. Each design is designed to have a unit of 10, 14 or 20 mm diameter and about 250 mm length in the middle of 18 cubic samples of 150mm sizes. In total, half of 162 samples were kept in water for 90 days, while the other half was kept in air for 90 days. In certain periods of time, the strengths are different on each surface of the equipped concrete, with the separating device with two straight measurements, the total of 8 separating values on the 4 surface are determined. Thus, anizotropy can be shown depending on whether the concrete pores are filled with water or air. Anizotropy can be determined in air-saturated concrete by the discharge method, while anizotropy in water-saturated concrete of the same concrete has not been shown. As a result, it has been understood that concrete pores affect the determination of anizotropin by the method of isolation of the type of saturation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.935
Atıf : 3.936
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi