Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 14
Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı Öğrencilerinin Piyano Dersine İlişkin Tutumlarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat dalı öğrencilerinin piyano dersine ilişkin tutumlarının incelenmesidir. Araştırmanın nicel kısmında genel tarama modeli kullanılırken, nitel kısmında yedi öğrenciyle görüşmeler yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında, Batı Karadeniz bölgesinde yer alan bir devlet üniversitesinde lisans öğrenimi gören 38 konservatuvar öğrencisi oluşturmaktadır. Öğrencilerin piyano dersine ilişkin tutumlarının düzeyini belirlemek için “Piyano Dersine Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen nicel veriler, çift yönlü varyans analizi ile değerlendirilmiş, verileri çözümlemede “aritmetik ortalama”, “yüzde” ve “frekans” dağılımları kullanılmıştır. Nitel verilerin analizinde betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin piyano dersine ilişkin tutumları arasında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık bulunmazken, piyano dersine ait not ortalamaları ile tutumlar arasında anlamlı bir farklılık olduğu görülmüştür. Öğrencilerin piyano dersine ilişkin tutumlarının ise orta düzeyde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Görüşmeler sonucunda; öğrencilerin genel olarak piyano dersinin gerekli olduğuna inandıkları, piyano dersinin zorunlu olması gerektiğini düşündükleri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

State Conservatory Opera Anasanat Department Students' Attitudes In Relation To Piano Course
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the attitudes of the students of the State Conservatory Opera Anasanat in relation to the piano course. In the quantitative part of the study, the general scan model was used, while in the qualification part there were discussions with seven students. The research study group consists of 38 conservative students who have received a bachelor's degree in a state university located in the Western Black Sea region in the 2016-2017 educational year. The "Piyano Course Attitude Scale" has been used to determine the level of students' attitudes towards the piano course. The obtained quantitative data was evaluated by dual-direction variance analysis, the data was used in the analysis of the "arithmetic average", "percent" and "frequency" distribution. The analysis method is used in the analysis of the data. The study found that there was no significant difference between the students' attitudes to the piano class by gender variable, while there was a significant difference between the piano class score and attitudes. The students’ attitude towards the piano course was achieved at a medium level. The talks showed that students generally believe the piano lesson is necessary, and that the piano lesson should be mandatory.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 539
Atıf : 3.541
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi