Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 88
 İndirme 33
Turk Milli Boksor ve Kickbokscularda Ust Vucut Kuvvet Ozelligi ve Bench Throw Hareketi Esnasindaki Bazi Parametrelerin Karsilastirilmasi
2019
Dergi:  
CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Türk milli boksör ve kickbokscularda üst vücut kuvvet özelliği ve bench throw hareketi esnasındaki bazı parametrelerin karşılaştırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye giren 7 boksör (yaş: 25,5±2,57 yıl; boy: 174,2±4,38 cm; kilo: 69,5±5,53 kg) ve 6 kickbokscu (yaş: 24,3±4,03 yıl; boy: 176,1±9,45 cm; kilo: 70,5±10,25 kg) olmak üzere toplam 13 sporcu (yaş: 25,0±3,24 yıl; boy: 175,1±6,91 cm; kilo: 70,0 ±7,70 kg) çalışmaya gönüllü olarak katıldı. Katılımcıların üst vücut kuvvet özelliğini belirlemek için el kavrama ve bench press (BP) hareketinde bir tekrarlı maksimal (1TM) kuvvet testleri uygulandı. Katılımcıların güç ve hız değerlerini belirlemek için isoinertial bir hız dönüştürücü (T-Force dinamik ölçüm sistemi) yoluyla kendi vücut ağırlıklarının %30’una karşılık gelen bir dış yük kullanılarak bench throw (BT) egzersizi yaptırıldı ve ortalama itme hızı (OİH), zirve hız (ZH), ortalama itme gücü (OİG) ve zirve güç (ZG) değerleri elde edildi. Verilerin değerlendirilmesinde, shapiro-wilk normallik testi, bağımsız örneklem t-testi, pearson korelasyon analizi ve tanımlayıcı istatistik kullanıldı. Analiz sonuçlarına göre, Türk milli boksör ve kickbokscuların üst vücut kuvvet özelliği ve bench throw hareketi esnasındaki hız ve güç değerleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olmadığı elde edildi (p>0.05). Sonuç olarak, iki grup arasında anlamlı bir farklılık olmamasının hem boksörlerin hem de kickbokscuların Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılan ve dereceye giren üst düzey sporculardan oluşması ve her iki grubun antrenman sistemleri ile çalışma programlarının benzer olmasından kaynaklanabileceği ileri sürülebilir.

Anahtar Kelimeler:

Turkish National Boxer and Kickboxer's Upper Body Force Feature and Bench Throw Movement Parameters
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the upper body strength characteristics and some parameters during the bench throw movement in the Turkish national boxer and kickboxer. For this purpose, a total of 13 athletes (age: 25,5±2,57 years; size: 174,2±4,38 cm; weight: 69,5±5,53 kg) and 6 kickboxers (age: 24,3±4,03 years; size: 176,1±9,45 cm; weight: 70,5±10,25 kg) participated voluntarily in the work (age: 25,0±3,24 years; size: 175,1±6,91 cm; weight: 70,0±7,70 kg). Participants were conducted a repeated maximum (1TM) strength tests in the hand-cover and bench press (BP) movement to determine the upper body strength characteristics. The bench throw (BT) exercise was carried out using an external load that corresponds to 30% of their body weights through an isoinertial speed converter (T-Force dynamic measurement system) to determine the power and speed values of the participants, and the average push speed (OIH), top speed (ZH), average push power (OIG) and top power (ZG) values were obtained. In the evaluation of the data, shapiro-wilk normality test, independent sample t-test, pearson correlation analysis and identification statistics were used. According to the results of the analysis, there was no statistically significant difference between the top body strength characteristics and the speed and power values during the bench throw movement of the Turkish national boxer and kickboxer (p>0.05). As a result, there is no significant difference between the two groups that can be caused by the composition of both boxers and kickboxers of top athletes who participate and graduate in the European and World Championships and the similarity of both groups’ training systems and working programs.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Some Parameters During Bench Throw Movement and Upper-body Strength Characteristics In Turkish National Boxers and Kickboxers
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to compare some parameters during loaded squat jump movement and upper-body strength characteristics in Turkish national boxers and kickboxers. In accordance with this purpose, 7 boxers  (age: 25,5±2,57 years; boy: 174,2±4,38 cm; weight: 69,5±5,53 kg) and 6 kickboxers (age: 24,3±4,03 years; height: 176,1±9,45 cm; weight: 70,5±10,25 kg) who had ranks in competitions at Europe and World Championships, totally 13 athletes (age: 25,0±3,24 years; height: 175,1±6,91 cm; weight: 70,0±7,70 kg), participated voluntarily in this study.  In order to obtain upper-body strength characteristic of participants, one repetition maximal (1RM) in bench press (BP) movement and hand-grip strength tests were applied.In order to determine power and velocity parameters, bench throw (BT) movement was applied by using an external load that corresponds to 30% of body weights of the participants by utilizing an isoinertial velocity transducer (T-Force dynamic measurement system) and values of mean propulsive velocity (MPV), peak velocity (PV), mean propulsive power (MPP) and peak power (PP) were obtained. In the assessment of data, shapiro-wilk normality test, independent sample t-test, pearson correlation analysis and descriptive statistics were used. According to analysis results, there are no statistically significant differences between velocity and power values during BT movement and upper-body strength characteristics of Turkish national boxers and kickboxers (p>0.05). As a results, the reason that there are no significant differences bertween both groups; it can be suggested that both groups consist of high-level athletes who participated in Europe and Word championships and their training systems and methods are similar to eachother.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 318
Atıf : 1.617
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini