Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 57
 İndirme 20
Kültürel Miras Turizmi Açısından Kral Kızı Hamamı’nın Swot Analizi ile Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS
Yazar:  
Özet:

Gün geçtikçe gelişen ve geliştikçe büyüyen turizm sektöründe turistlerin talepleri farklılık göstermeye başlamıştır. Son dönemlerdeki turist profillerinde yaşanan değişimlere bakıldığında, turistler artık yoğun şekilde talep gören turistik mekanlardan daha çok doğallığı bozulmamış bölgelere seyahat etmek istemektedirler. Turistlerin, bir bölgedeki ya da ülkedeki kültürü, yaşam tarzını, miras değerini merak etmesi ve bu merak duygusunu deneyimlemek istemesi kültür turizmini, miras turizmini, ön plana çıkarmıştır. Bu durum kültürel miras değerlerine sahip olan bölgeler için hem sosyal hem de ekonomik anlamda oldukça önem arz etmektedir. Yozgat ili Sarıkaya ilçesinde bulunan, yaklaşık 2000 yıllık geçmişe sahip, antik dönemde termal tedavi merkezi olarak kullanılan, 2018 yılında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne alınan Kral Kızı Hamamı hem doğallığı hem de kültürüyle bir kültürel miras değeri taşımaktadır. Bu çalışmada Kral Kızı Hamamı’nın kültürel miras turizmi açısından SWOT analizi yapılarak hem ülke hem de bölge turizmi için öneminin vurgulanması amaçlanmaktadır. Ayrıca hem yerel yöneticilere, hem yerli halka hem de seyahat acentelerinde farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Yapılan SWOT analizi sonucunda yapının güçlü ve zayıf yönleri belirtilirken, oluşabilecek fırsat ve tehditlere de değinilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre hem bölgenin hem de yapının turizm sektöründe gelişememesi halkın yeterli bilince sahip olmaması, tanıtımın yapılamaması ve yeterli plan, proje geliştirilmediği gibi durumlardan kaynaklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of King Kizi Hamami By Swot Analysis From The Opening Of Cultural Miras Tourism
2021
Yazar:  
Özet:

In the growing and growing tourism sector, the demand for tourists has begun to vary. Given the changes in tourist profiles in recent times, tourists now want to travel more to natural areas than highly demanded tourist attractions. The fact that tourists are curious about the culture of a region or country, their way of life, their hereditary value and their desire to experience this sense of curiosity has brought cultural tourism, hereditary tourism, to the forefront. This situation is of great importance for the regions with cultural heritage values, both in social and economic terms. The King's Daughter Hamam, located in the Yozgat County of Sarıkaya, with a 2000-year history, used as a thermal therapy center in ancient times, was included in the UNESCO World Heritage List in 2018 and has a cultural heritage value with both its nature and culture. This study aims to emphasize the importance of King's Daughter Hamam's cultural heritage tourism in terms of SWOT analysis, both for the country and the region tourism. It also aims to raise awareness for both local governors, both the local public and travel agencies. The SWOT analysis indicates the strengths and weaknesses of the structure, but also the possibilities and threats that may arise. According to the results obtained, the failure to develop both the region and the structure in the tourism sector is due to the lack of sufficient awareness of the public, the failure to promote and the sufficient plan, the failure to develop the project.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Nevşehir Hacı Bektaş Veli University Journal of ISS

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 1.806
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini