Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 52
Is The Current Account Surplus In Gulf Economies Sustainable An Empirical Analysis For Unit Root Test With Two Structural Breaks
2018
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Cari açık, cari fazladan daha fazla zarar verdiği için, araştırmalar açık ve sürdürülebilirliği üzerinde yoğunlaşmaktadır. En çok açık veren ABD’nin cari açığı, Almanya, Çin, Japonya ve petrol ihracatçısı ülkelerin fazlaları ile eşleşmektedir. Petrol gelirlerindeki azalma, Körfez Ülkeleri’nin ekonomilerinde sıkıntıya yol açmaktadır. İşte bu noktada, cari işlem fazlasının sürdürülebilirliğinin de incelenmesi önem kazanmaktadır. Bu açıdan bu çalışma, literatüre bir katkı niteliğindedir. Çalışmanın amacı, 1980-2016 döneminde Körfez ekonomilerinin cari hesap fazlasının, durağan minimum LM birim kök testi kullanılarak sürdürülebilirliğini araştırmaktadır. Sonuçlara göre birim kök boş hipotezi reddedilebilir, Bahreyn, İran, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde durağan bir süreç sözkonusudur. Sonuçlar politika yapıcılar için önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.041
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini