Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Kirikkale Uni̇versi̇tesi̇’ni̇n Sosyal, Kulturel ve Ekonomi̇k Degi̇si̇me Etki̇si̇: Yeni̇sehi̇r Ornegi̇
2022
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, üniversitelerin kuruldukları kentlere ne kadar ve nasıl katkı sağladığı konusu Kırıkkale Üniversitesi Beşir Atalay Kampüsünün kurulduğu Yenişehir üzerinde sosyal, ekonomik ve kültürel olarak yarattığı değişim örneği ile incelenmeye çalışılacaktır. Araştırma sırasında odaklanılan ana noktalar ekonomi, demografi, altyapı ve toplum kültürü gibi toplumsal yapı da değişim etkisi yüksek alanlardır. Bu çalışmada temel olarak üniversite-kent ilişkisi ele alınmaktadır. Bu nedenle özellikle Kırıkkale Üniversitesinin kampüsün yer aldığı Yahşihan İlçesine bağlı Yenişehir Mahallesi üzerine üniversitenin kurulması sonrasında gözlenen etki ele alınmaya çalışılacaktır. Bu mahallenin seçilmesinde temel neden üniversitenin bu mahalle sınırlarına komşu şekilde kurulmuş olması ve mahallenin 1992-2021 yılları arasında gözle görülür şekilde yaşadığı değişim etkili olmuştur. Bu değişim hem bölgenin hem de Kırıkkale Üniversitesinin genel yapısında önemli bir etkiye sahiptir. Mahallenin kendi içinde önce tarım arazisi olarak kullanımından başlayarak, bir kooperatif alanı olarak değişimi ve akabinde üniversiteye yakınlığı ile farklılaşan yüzü sosyolojik bağlamda önemli bir toplumsal değişim örneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Kirikkale University Over Social, Cultural and Economical Change: Yenisehir Case
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, it was tried to examine whether or to what extent the universities contribute to the cities where they are founded through social, economic and cultural change effects with a sample case “Yenişehir” an area where Kırıkkale University Beşir Atalay Campus is located. The main points of focus during the research were: areas with a high impact on social structure such as economy, demography, infrastructure and community culture. Therefore, this study mainly investigated the university-city relationship. For this reason, especially Yenişehir region in Yahşihan District, where Kırıkkale University’s campus is located was discussed in the study. The reason for selecting this region was that the university were located near this neighborhood which experienced drastic changes during 1992-2021. These changes had a massive effect on the general structure of both the region and Kırıkkale University. The changing face of the neighborhood, starting from its use as agricultural land, as a cooperative area, and then its proximity to the university, appears as an important example of social change in the sociological context.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 446
Atıf : 1.039
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini