Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Figürliche Reliefs Frühchristlicher Zeit in Kleinasien (4.-6. / 7. Jahrhundert N.chr.)
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Özet:

Anadolu’da, Erken Hıristiyanlık Dönemi’ne (dördüncü-altıncı / yedinci yüzyıl) ait İncil ve Tevrat konulu kabartmalar günümüze oldukça az sayıda ulaşmıştır. Bunlar orijinal üretimin sadece çok küçük bir kısmını oluşturur, günümüze ulaşamayanların sayısı çok daha fazladır. Tanınan örneklerle, MS ikinci ve üçüncü yüzyıl mezar taşları gibi bölgesel gruplar oluşturulamamaktadır. Bu kabartmalar, Küçük Asya Erken Hıristiyan teolojisi için büyük önem taşımaktadır. Erken Bizans Dönemi’ne ait çok sayıda kilise korunmuş veya en azından belgelenmiştir. Bunların birçoğu mükemmel duvar tekniği gösteren, bazıları alışılmadık karaktere sahip, büyük ve görkemli yapılardır. Kiliseler; sütun başlıkları, bariyer levhaları, ambonlar ve zemin mozaikleri gibi zengin donatılara sahipti. Günümüzde bunlardan sadece birkaç duvar resmi ve mozaik kalıntısı korunmakla birlikte, birçok kilisenin bunlarla donatıldığı kabul edilebilir. Mükemmel kalitede portre heykelleri ve büstleri mevcut iken, konusunu İncil ve Tevrat’tan alan kabartmaların sayısı çok azdır. Kabartmaların neredeyse tamamı, birkaç istisna dışında, işçilik açısından oldukça basittir. Fakat sadece İncil ve Tevrat sahnelerinin alışılmış ikonografisinin yanı sıra, ender ve ünik karakter taşıyan tasvirler Küçük Asya’nın uzak bölgelerinde bilindiğini ortaya koymaktadır. Tüm bu kabartmalar, Bizans İmparatorluğu’nun ana damarı olan Küçük Asya’ya ışık tuttuğundan, Geç Antik Çağ sanatının önemli tanıklarıdır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Özet:

In Asia Minor, only a relatively small number of reliefs with biblical depictions or images of saints from the early Christian period (fourth to sixth / seventh centuries AD) have been preserved. They represent an exceedingly small percentage of what was likely actually produced, with a substantial amount considered to be lost. This makes it difficult to classify the art based on geographic region, in comparison, for example, to the proliferation of the Roman grave reliefs of the second and third centuries. Nevertheless, Asia Minor was of an area of great importance for the theology of early Christianity. Numerous churches from the Early Byzantine period have been preserved or at least documented. Many were large and magnificent buildings, showing excellent masonry techniques, and some had unusual shapes. The churches were richly adorned with capitals, barrier plates, and ambons, as well as floor mosaics. Although only a few remnants of wall paintings and mosaics are preserved today, it can be assumed that most of churches possessed them. While there are portrait sculptures and busts of excellent quality, very few reliefs are based on the Bible. They are almost all very simple pieces, in terms of craftsmanship, with a few exceptions. The existence, not only, of the customary iconography, but also rare and unique character depictions of the reliefs of biblical scenes, illustrates the reach of the Byzantine Church in even the most remote areas of that region, shedding light on Late Antique art in Asia Minor as the heartland of the Byzantine Empire.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adalya

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 55
Atıf : 29
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini