Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 26
 İndirme 14
Kamuoyu Oluşum Sürecinde Basın-siyaset Etkileşiminin Etik Açıdan Değerlendirilmesi: “kıbrıs Müzakerelerinin Hürriyet Gazetesinde Sunumu”
2007
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Kamuoyu oluşum sürecindeki etkisi nedeniyle basın, ortaya çıktığı tarihten bu yana yönetim biçimi ne olursa olsun her toplumsal yapıda kendi görüşlerini halka mal etmek isteyen siyasal aktörler tarafından her zaman ilgi odağı olmuştur. Günümüzde siyaset sahnesinin baş aktörleri olan siyasal partiler, doğrudan doğruya devlet iktidarını ele geçirmeyi hedeflemektedirler. Bu nedenle siyasal partiler -gerek iktidarda olsun gerekse muhalefette olsun- her zaman kamuoyunun desteğini sağlamayı hedeflemektedirler. Bunu başarmak için bir araç olarak gördükleri basınla olan ilişkilerine de büyük önem atfetmektedirler. Basın ve siyaset arasındaki bu etkileşim, demokrasi açısından oldukça önem taşımaktadır. Basının siyasete angaje olmasının, kamuoyunun sağlıklı oluşum sürecini engelleyeceği ve dolayısıyla demokratik rejime büyük zararlar verebileceği tartışılmaktadır. Bu nedenle basın organlarının ve siyasal aktörlerin, tüm bu süreç boyunca görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak etik değerleri muhafaza etmelerinin önemi vurgulanmaktadır. Siyasal aktörlerin, basın özgürlüğünün sağlanması için gerekli yasal düzenlemeyi oluşturmasının, basın alanındaki tekelleşmeyi engelleyici önlemler almasının ve basın üzerinde herhangi bir yönlendirici etkiden kaçınmasının; basın organlarının ise, bu özgürlüğün halkın doğru bilgiye ulaşması anlamına geldiğini unutmadan, mesleki sorumluluk çerçevesinde herhangi bir çıkar ilişkisi gözetmeden değişik görüşlere bünyesinde yer vermesinin kamuoyunun sağlıklı bir şekilde oluşum sürecinde önem taşıdığı düşünülmektedir. Bu çalışmada, Türkiye'nin gerek iç gerekse dış politikasında temel belirleyici unsurlardan biri olan Kıbrıs konusunda yaşanan ve kamuoyunda “Kıbrıs müzakereleri” olarak adlandırılan son gelişmelerin Hürriyet Gazetesi'nde sunumu incelenecek ve bu olay özelinde kamuoyu oluşum sürecinde basın siyaset etkileşimin etik açıdan değerlendirmesi yapılarak demokrasi açısından önemi irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
2019






Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 713
Atıf : 7.506
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini