Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 8
Bi̇st’te Islem Goren Gayrimenkul Yatirim Ortakliklar Sirketlerinin Gri İliskisel Analiz Yontemiyle Finansal Performansinin Degerlendirmesi
2023
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şirketlerin finansal performansı, şirketin mali ve sermaye yapısı ile ilgili sorulara geniş bir boyut içinde cevap veren, analiz, ölçüm, değerlendirme ve yorum yoluyla amacına ulaşan nicel bir araştırma konusudur. Çalışmada Gri İlişkisel Analiz metodu kullanılarak Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmekte olan 27 adet GYO’nun Covid-19 dönemindeki 2019-2021 yıllarına ait finansal performansları; likidite göstergesi, finansal yapı göstergesi, kârlılık göstergesi ve devir hızı göstergesi kapsamında 12 adet finansal oran doğrultusunda değerlendirilmiştir. Ulaşılan bulgular, Covid-19 döneminde GYO’ların finansal performanslarının genel olarak kötü olduğunu; finansal performansı oluşturan göstergeler bakımından teker teker incelendiğinde ise finansal yapı olarak iyi durumda oldukları; karlılık, devir hızı ve likidite olarak kötü durumda oldukları tespit edilmiştir. Buna ilave olarak çalışmada GYO’lar performansları doğrultusunda sıralanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Financial Performance Of Real Estate Investment Companies Traded On Bist By Gray Relational Analysis Method
2023
Yazar:  
Özet:

The financial performance of companies is a quantitative research topic that answers the questions about the financial and capital structure of the company in a wide range and achieves its purpose through analysis, measurement, evaluation and interpretation. In the analysis part of the study, using the Gray Relational Analysis method, the financial performances of 27 real estate investment trusts (REITs) traded in Borsa Istanbul (BIST) for the years 2019-2021 in the Covid-19 period were evaluated within the scope of liquidity indicator, financial structure indicator, profitability indicator and turnover rate indicator and 12 financial ratios. The findings show that the financial performance of REITs is generally bad during the Covid-19 period; when examined one by one in terms of indicators that make up financial performance, they are in good condition in terms of financial structure; but in a bad situation in terms of profitability, turnover rate and liquidity. In addition, in the study, REITs are ranked according to their performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 401
Atıf : 1.433
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi