Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 5
Bıst Gıda, İçki ve Tütün Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların Covıd-19 Öncesi ile Covıd-19 Dönemi Finansal Performanslarının Karşılaştırılması
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Covid-19 pandemisi farklı ülkelerde sağlık, ekonomi, ulaşım, turizm vb. birçok sektörü ciddi boyutlarda etkilemektedir. Diğer sektörler gibi gıda ve içecek sektörü de küresel ekonominin birçok sektöründe büyük kayıplara neden olan Covid-19 pandemisinden etkilenmiştir. Bu bağlamda çalışmanın amacı BİST gıda, içki ve tütün sektöründe faaliyet gösteren firmaların Covid-19 dönemi öncesi ve Covid-19 dönemi finansal performanslarını oran analizi ile karşılaştırmaktır. Firmaların Covid-19 öncesi dönemi ile Covid-19 dönemi finansal performansları (likidite, kârlılık, faaliyet ve kaldıraç rasyoları açısından) arasında anlamlı farklılık olup olmadığı Wilcoxon işaretli sıra testi ile incelenmiştir. Çalışma sonucunda Covid-19 döneminde Covid-19 öncesi döneme kıyasla cari oran, nakit oran, aktif kârlılık, esas faaliyet kâr marjı, net kâr marjı, alacak devir hızı, stok devir hızı, özsermaye/toplam aktifte artış; aktif devir hızı ve toplam borç/toplam aktifte azalış meydana gelmiştir. Ancak bu farklardan sadece nakit oran, aktif kârlılık ve stok devir hızı istatistiki olarak anlamlıdır.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19, Covid-19 and Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-19, Covid-1
2021
Yazar:  
Özet:

Covid-19 pandemic in different countries health, economy, transportation, tourism, etc. Many sectors are affected in severe dimensions. The food and beverage sector, like other sectors, has also been affected by the Covid-19 pandemic, which has caused major losses in many sectors of the global economy. The aim of the study in this context is to compare the financial performance of companies operating in the food, beverage and tobacco sector with the ratio analysis of the Covid-19 and Covid-19 period. The company’s pre-Covid-19 period and the Covid-19 period financial performance (in terms of liquidity, profitability, activity and lifting ratio) differ significantly. The study resulted in the Covid-19 period compared to the pre-Covid-19 period, currency rate, cash rate, active profitability, main activity profit margin, net profit margin, receiving turnover rate, stock turnover rate, asset/total activity increase; active turnover rate and total debt/total activity decrease. However, only the cash rate, active profitability and stock turnover rates are statistically significant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini