Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 35
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Personelinin Sinizm Düzeylerinin İncelenmesi
2015
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelinin sinizm düzeylerinin incelenmesidir. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacılar tarafından geliştirilen “Kişisel Bilgi Formu” ve Brandes 1997 tarafından geliştirilmiş ve Kalağan 2009 tarafından Türkçeye uyarlanmış olan “Örgütsel Sinizm Ölçeği” kullanılmıştır. Katılımcılar genel sinizm, örgütsel sinizm, duyuşsal sinizm, bilişsel sinizm ve davranışsal sinizm seviyeleri, cinsiyetleri, kıdemleri, yaş grupları, unvanları ve eğitim seviyeleri açılarından mukayese edilmiştir. Araştırmanın evrenini İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan 297’si erkek, 83’ü Kadın olmak üzere genel toplamda 380 personel oluştururken, Örneklemini ise 103’ü erkek, 36’sı kadın olmak üzere genel toplamda 139 personel oluşturmaktadır. Elde edilen verilerin hesaplanmasında Kruskal–Wallis Testi 0.05 önem düzeyinde kullanılmıştır. Personelin; genel sinizim, örgütsel sinizim, duyuşsal sinizim, bilişsel sinizm ve davranışsal sinizim değerleri ile cinsiyetleri, kıdemleri, yaş grupları, unvanları ve eğitim seviyeleri arasındaki ilişkiyi belirleyebilmek içinde pearson korelasyon analizi 0,05 önem düzeyinde kullanılmıştır. Yapılan istatistiki değerlendirme sonrasında elde edilen bulgulara göre; Personelin sinizm seviyesi ortalamaları ile cinsiyet, kıdem ve yaş grupları arasında anlamlı farklılık bulgulanamamıştır P>0,05 . Buna karşın, Personelin sinizm seviyesi ortalamaları ile unvan ve eğitim durumları arasında önemli derecede anlamlı farklılık vardır P

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 1.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini