User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 43
 Downloands 8
İSTANBUL GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN SİNİZM DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2015
Journal:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı; İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelinin sinizm düzeylerinin incelenmesidir. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacılar tarafından geliştirilen “Kişisel Bilgi Formu” ve Brandes 1997 tarafından geliştirilmiş ve Kalağan 2009 tarafından Türkçeye uyarlanmış olan “Örgütsel Sinizm Ölçeği” kullanılmıştır. Katılımcılar genel sinizm, örgütsel sinizm, duyuşsal sinizm, bilişsel sinizm ve davranışsal sinizm seviyeleri, cinsiyetleri, kıdemleri, yaş grupları, unvanları ve eğitim seviyeleri açılarından mukayese edilmiştir. Araştırmanın evrenini İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan 297’si erkek, 83’ü Kadın olmak üzere genel toplamda 380 personel oluştururken, Örneklemini ise 103’ü erkek, 36’sı kadın olmak üzere genel toplamda 139 personel oluşturmaktadır. Elde edilen verilerin hesaplanmasında Kruskal–Wallis Testi 0.05 önem düzeyinde kullanılmıştır. Personelin; genel sinizim, örgütsel sinizim, duyuşsal sinizim, bilişsel sinizm ve davranışsal sinizim değerleri ile cinsiyetleri, kıdemleri, yaş grupları, unvanları ve eğitim seviyeleri arasındaki ilişkiyi belirleyebilmek içinde pearson korelasyon analizi 0,05 önem düzeyinde kullanılmıştır. Yapılan istatistiki değerlendirme sonrasında elde edilen bulgulara göre; Personelin sinizm seviyesi ortalamaları ile cinsiyet, kıdem ve yaş grupları arasında anlamlı farklılık bulgulanamamıştır P>0,05 . Buna karşın, Personelin sinizm seviyesi ortalamaları ile unvan ve eğitim durumları arasında önemli derecede anlamlı farklılık vardır P

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 453
Cite : 1.457
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi