Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 38
Otel İşletmelerinde Çalışanların Demografik Haritasının Belirlenmesi: Konya İli Örneği
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Otel işletmeleri, hizmet sektörünün en önemli unsurlarından biridir. Otel işletmeleri emek-yoğun işletmelerdir ve her koşulda insan faktörü ön plandadır. Çalışanlar, verilen hizmetin hemen her sürecinde müşteriyle bire bir etkileşim içindedir. Bu durum, çalışanların müşterilere olan yaklaşımının, davranışlarının ve hizmeti sunuşunun en iyi şekilde olmasını gerektirmektedir. Çalışanların müşterilere nasıl davranması gerektiğini bilmesi ve beklentilere maksimum düzeyde karşılık verilmesi hizmet kalitesinin artırılmasına doğrudan katkı sunabilecektir. Çalışanların bu niteliğe sahip olabilmesi alacakları turizm eğitimiyle mümkündür. Araştırmada, otel işletmelerinde çalışanların demografik haritalarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın sonucunda, otel işletmelerinde çalışanların ne kadarının turizm eğitimi almış olduğu, hangi düzeyde eğitim aldığı, kaç yıldır sektörde çalıştığı ve hangi departmanda görev yaptığı gibi soruların cevaplarına ulaşılmıştır. Araştırma, Konya ilinde faaliyet gösteren otel işletmelerinde çalışanlar üzerine yapılacaktır. Veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. Elde edilen veriler istatistik paket programı (SPSS) aracılığıyla analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda çalışanların yarısından fazlasının herhangi bir düzeyde turizm eğitimi almadıkları tespit edilmiştir. Çalışanların büyük çoğunluğunun asgari ücret düzeyinde bir ücretle çalıştıkları ve bu durumdan memnun olmadıkları sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini