Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 148
 İndirme 47
Cankiri Milletvekili Kemal Atakurt’un Hayati ve Siyasi Faaliyetleri (1950-1954)
2017
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Türkiye Cumhuriyeti’nin 1946 yılından itibaren demokrasiye geçiş sürecine şahitlik eden ve bu yolda Demokrat Parti saflarında zorlu bir mücadele veren Çankırı milletvekillerinden Kemal Atakurt’un hayatı ve parlamenter faaliyetleri anlatılmaktadır. Atakurt, Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan ilk demokratik seçim olan 1950 milletvekili seçimleriyle oluşan 9. Dönem TBMM’ye milletvekili olarak girmiş ve bir dönem milletvekili olarak Mecliste yer almıştır. Mecliste yer aldığı dönemde verdiği soru önergeleri ve meclis konuşmaları gibi çalışmalarıyla Meclis’in renkli simalarından olmuştur. Milletvekilliğinin sona ermesinden sonra uzun süre siyasetle uğraşmaya devam eden Kemal Atakurt, siyasi faaliyetleri dışında çiftçilik ve ticaretle de uğraştı. 

Anahtar Kelimeler:

The Life and Parliamentary Activities Of Cankiri Deputy Kemal Atakurt (1950-1954)
2017
Yazar:  
Özet:

In this article, the life and parliamentary activities of one of Çankırı deputies Kemal Atakurt, who witnessed the progress of transition to democracy of Turkish Republic and gave an honourable struggle in this way, are discussed. Atakurt entered and took part for a period in the 9th Turkish Grand National Assembly as a deputy with the 1950 parliamentary election which was the first democratically election in Republic of Turkey. In the assembly including the period he was in, he was one of the colourful personalities of assembly with the parliamentary questions he gave and assembly speeches he made. After the end of his deputy who dealt with politics for a long time, Kemal Atakurt also engaged in farming and trade.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 4.070
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini